220
Ο Εβαν Γκέρσκοβιτς πίσω από το τζάμι στο δικαστήριο της Μόσχας, όπου εξετάστηκε η έφεσή του | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Μόσχα: Στο δικαστήριο ο Γκέρσκοβιτς – τον επισκέφθηκε η πρεσβευτής των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 13:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2023 14:30
Ο Εβαν Γκέρσκοβιτς πίσω από το τζάμι στο δικαστήριο της Μόσχας, όπου εξετάστηκε η έφεσή του
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Μόσχα: Στο δικαστήριο ο Γκέρσκοβιτς – τον επισκέφθηκε η πρεσβευτής των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 13:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2023 14:30

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, επισκέφθηκε για πρώτη φορά στη φυλακή τον Eβαν Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφο της Wall Street Journal που κατηγορείται από τη Μόσχα για κατασκοπεία.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που είχαμε προξενική πρόσβαση στον Eβαν Γκέρσκοβιτς μετά την άδικη σύλληψή του εδώ και δύο εβδομάδες. Αισθάνεται καλά και αντέχει. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για άμεση απελευθέρωση του Εβαν», ανέφερε η Τρέισι σε μια σύντομη δήλωση στα ρωσικά, που ανέβηκε στο Telegram.

Η Λιν Τρέισι έξω από τη δικαστική αίθουσα, στη Μόσχα, όπου έγινε η ακρόαση της έφεσης του αμερικανού δημοσιογράφου – REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη τον περασμένο μήνα στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων. Η εφημερίδα του και η Ουάσινγκτον απέρριψαν την κατηγορία για κατασκοπεία, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης που μπορεί να φθάσει έως και τα 20 έτη.

Την Τρίτη, ο δημοσιογράφος εμφανίσθηκε για πρώτη φορά από την σύλληψή του ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου, στην ακροαματική διαδικασία για την έφεση που άσκησε κατά της προφυλάκισής του.

Φορώντας καρό πουκάμισο και τζιν, ο Γκέρσκοβιτς κοίταζε αμίλητος τους δημοσιογράφους. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραταθεί η προσωρινή κράτησή του.

Ταυτόχρονα, ο ρώσος αντιπολεμικός ακτιβιστής Γιαροσλάβ Σιρσίκοφ, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει πρώτος την σύλληψη του Γκέρσκοβιτς, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, κατά την διάρκεια εφόδου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...