267
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τους στρατηγούς Μιχαήλ Τεπλίνσκι (αριστερά) και Ολεγκ Μακάρεβιτς, στην περιοχή της Χερσώνας | Kremlin.ru/Handout via REUTERS

Ρωσικά στρατεύματα επισκέφθηκε ο Πούτιν σε Χερσώνα και Λουγκάνσκ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 09:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2023 13:50
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τους στρατηγούς Μιχαήλ Τεπλίνσκι (αριστερά) και Ολεγκ Μακάρεβιτς, στην περιοχή της Χερσώνας
|Kremlin.ru/Handout via REUTERS

Ρωσικά στρατεύματα επισκέφθηκε ο Πούτιν σε Χερσώνα και Λουγκάνσκ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 09:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2023 13:50

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Χερσώνα και στο Λουγκάνσκ πραγματοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας αντίστοιχα.

Ο ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας δεν διευκρινίζεται πότε έγινε αυτή η επίσκεψη. Ωστόσο επισημαίνεται ότι ο Πούτιν συνάντησε τους ρώσους στρατιώτες με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας Ντνιέπρ στην περιφέρεια της Χερσώνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην περιοχή μετά την εισβολή του στρατού του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε εκεί με τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, τον στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι, και άλλους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

«Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», σημείωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από την πόλη της Χερσώνας, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, τον Νοέμβριο του 2022 για να αναδιπλωθεί στην άλλη όχθη του Δνείπερου.

Ο Πούτιν μετέβη επίσης στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη επίσης επίσκεψη που πραγματοποιεί εκεί, για να συναντηθεί με τους στρατιωτικούς του γενικού επιτελείου της ρωσικής Εθνοφρουράς, σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο.

Κίεβο: Ηρθε να απολαύσει τα εγκλήματά του

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον Πούτιν ότι επισκέφθηκε τον τόπο των «εγκλημάτων» του.

Το ταξίδι αυτό «συνιστά ειδική περιοδεία του δράστη μαζικών δολοφονιών στα κατεχόμενα και ρημαγμένα εδάφη για να απολαύσει τα εγκλήματα» που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...