172
| REUTERS/ MURAD SEZER

Ο ουκρανός υπ. Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για τη «σύγκριση απωλειών»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 09:30
|REUTERS/ MURAD SEZER

Ο ουκρανός υπ. Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για τη «σύγκριση απωλειών»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 09:30

Συγγνώμη από την Τουρκία για τη σύγκριση του αριθμού των νεκρών από τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου με αυτόν των ουκρανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με τη Ρωσία, ζήτησε ο ουκρανός υπουργός Αμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Ο Ρέζνικοφ προέβη στη σύγκριση αυτή σε  συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Razón, για να δείξει ότι ο αριθμός των απωλειών στις τάξεις του ουκρανικού στρατού από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είναι πολύ μικρότερος από αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν οι Ρώσοι.

Και για να δώσει μία τάξη μεγέθους, είπε ότι είναι μικρότερος από αυτόν των θυμάτων των καταστροφικών σεισμών στη ΝΑ Τουρκία την 6η Φεβρουαρίου 2023 (πάνω από 50.000 νεκροί).

Η σύγκριση από τον ουκρανό  υπουργό Αμυνας προκάλεσε αντιδράσεις, με τον ίδιο να σπεύδει να ζητήσει συγγνώμη μέσω Twitter:

«Οι Ουκρανοί νιώθουν συμπάθεια για τον τουρκικό λαό – Kαταλαβαίνουμε πώς είναι να θάβεις χιλιάδες αθώους ανθρώπους – φίλους και γείτονες», διαβεβαίωσε και δήλωσε «ευγνώμων στους τούρκους φίλους για την αταλάντευτη υποστήριξή τους και τη σθεναρή στάση τους για την Κριμαία αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...