523
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου λαμβάνει το Αγιο Φως από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο | ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/Intime

Το Πάσχα της Σακελλαροπούλου και των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2023, 11:51
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου λαμβάνει το Αγιο Φως από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
|ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/Intime

Το Πάσχα της Σακελλαροπούλου και των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2023, 11:51

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και αμέσως μετά έκανε δήλωση κατά την οποία τόνισε ότι, «το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σηματοδοτεί τον θρίαμβο της ζωής πάνω στη φθορά, τη συντριβή της απόγνωσης και του θανάτου».

Παράλληλα, ευχήθηκε, «το φως που καταυγάζει απόψε τις εκκλησίες μας να γίνει για όλους μας οδηγός για ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Την Κυριακή, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Προεδρική Φρουρά.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Προεδρική Φρουρά, την Κυριακή – ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/Intime

Η κυρία Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τους Εύζωνες και τα στελέχη του στρατοπέδου.

Επίσης, επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο αντάλλαξε ευχές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και αντάλλαξε ευχές με την Αρτεμη Παπακωστίδου, την «κυρά του Δέλτα» στον Εβρο, καθώς και την Ειρήνη Κατσοτούρχη, τη μοναδική κάτοικο στην ακριτική Κίναρο, την «κυρά Ρηνιώ».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Τήνου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Ανάστασης, στην Τήνο – ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κέρκυρα και την Κυριακή του Πάσχα επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό. «Να ακολουθήσουν κι άλλες αναστάσεις, προσωπικές και συλλογικές», διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Κέρκυρα με την οικογένειά του – Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Η ανάσταση, είναι ταυτισμένη στην συλλογική συνείδηση του λαού μας με την ελπίδα την άνοιξη την αλλαγή. Συμβολίζει το φως που νικάει πάντα το σκοτάδι, τη ζωή που ξεπερνά τον Γολγοθά και την σταύρωση. Μέρες ελπίδας είναι και οι σημερινές για τον λαό μας που προσδοκά ανάσταση συλλογική, για μία καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι από καρδιάς, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες χρόνια πολλά από καρδιάς με υγεία, δύναμη και δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τσουγκρίζει αβγά με τους ναύτες στην Κέρκυρα – Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχτηκε στο ναυτικό σταθμό, ο αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και αντάλλαξαν ευχές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην Κρήτη από όπου ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Ελληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό».

Από την Λαμία, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δήμητρης Κουτσούμπας, ευχήθηκε «καλό Πάσχα με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ότι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Στην Αίγινα βρίσκεται ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος στο μήνυμα του ανέφερε πως «το Πάσχα φέρνει κάθε Aνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...