• Η απάντηση της Τσαπανίδου στo πόσο κάνουν όσα υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες 50 ημέρες ήταν: «Δεν είμαι οικονομολόγος για να σας απαντήσω»

    Τη Μ. Τετάρτη η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε τη δική της «μάχη του ΣΚΑΪ», όπως θέλει να την αποκαλεί η μυθολογία της Κουμουνδούρου –βρέθηκε δηλαδή σε «εχθρικό» μιντιακό περιβάλλον.

     

    Βέβαια, είχε δίπλα της τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Παπαδημητρίου και Αρη Πορτοσάλτε –καλεσμένοι και αυτοί στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου– οπότε δεν το λες και τόσο αφιλόξενο το στούντιο. Κάποιος μάλιστα της έδωσε και μια όμορφη πάσα: είναι κοστολογημένα τα μέτρα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ; 

     

    «Είναι κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πατάει στα πόδια και μπορεί να εφαρμοστεί ταχύτατα», απάντησε ενθουσιασμένη η κυρία Τσαπανίδου, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για μέτρα που σε μια κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της θα ληφθούν στις πρώτες 50 ημέρες!

     

    «Από τη μία ανεβάζουμε τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ», είπε η πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι παράλληλα θα πέσουν και οι τιμές επειδή θα μειωθεί ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Μετά αναφέρθηκε και σε αυξήσεις 10% στους δημόσιους υπαλλήλους και φυσικά σε αύξηση του αφορολόγητου.

     

    Ξεπερνώντας το γεγονός ότι το μόνο που δεν υποσχέθηκε άμεσα ήταν επί Γης ειρήνη, η κυρία Τσαπανίδου κλήθηκε έπειτα να απαντήσει στο ερώτημα «πόσο κάνουν όλα αυτά;».

     

    Η απάντησή της είχε κάτι από απάντηση σε καλλιστεία: «Είναι κοστολογημένα, κάντε μια μικρή υπομονή, θα δείτε το πρόγραμμά μας». Οταν ο κ. Πορτοσάλτε από το πάνελ, την πίεσε να απαντήσει παρέπεμψε εκ νέου στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα επιστράτευσε το υπέροχο: «Δεν είμαι οικονομολόγος για να σας απαντήσω». Και μετά άρχισε να καταγγέλλει τις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

     

  • Ο Αντώναρος ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ με... αυτογκόλ από τ' αποδυτήρια

    Δεν ξεκίνησε καλά η υποψηφιότητα του Ευάγγελου –«απλά, φεν γιο έχει» και «κρατήστε τρεις ημερομηνίες»– Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μιλάμε μόνο για την κριτική που ασκήθηκε δημοσίως, από τον Δημήτρη Παπαδημούλη (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ, εδώ), ή ιδιωτικώς, από τα στελέχη που επεσήμαναν στην ηγεσία ότι το κόμμα έχει ανάγκη από άνοιγμα σε αριστερές και νεανικές δεξαμενές και όχι σε 72χρονους που φιλούν εικονίσματα του Κώστα Αλ. Καραμανλή –ουδείς προφήτης στον τόπο του, θα πει κανείς για τον μέγα προφήτη των social media κ. Αντώναρο.

     

    Μιλάμε για το γεγονός ότι ο κ. Αντώναρος ξεκίνησε την καριέρα του ως πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ένα αυτογκόλ, σχεδόν από τα αποδυτήρια, όπως λένε και στην ποδοσφαιρική αργκό.

     

    Μιλώντας τη Μ. Τρίτη στον Real FM και πάνω στον οίστρο του νεοφώτιστου Συριζαίου, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ «πολιτικό απολειφάδι» –φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου που ψάχνεται για συγκυβέρνηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

     

    Συγκεκριμένα, στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου ότι τελικά έφτασε η στιγμή που ο κ. Αντώναρος θα ερχόταν κοντά με το ΠΑΣΟΚ, εκείνος τον διέκοψε και είπε «απαπά, σας παρακαλώ, εκείνο είναι πολιτικό απολειφάδι».

     

    Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Αντώναρος προσπάθησε να ανασκευάσει και με μήνυμά του στο αγαπημένο του Twitter έκανε λόγο για «ατυχή επιλογή μιας λέξης» και εξήγησε ότι εννοούσε πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σήμερα ένα «μικρό μέρος του μεγάλου ιστορικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».

    Βέβαια, όταν οι πολιτικοί αρχίζουν να εξηγούν τι εννοούσαν, κάτι δεν πάει καλά…

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης ως εφιάλτης των vegan

    Οπως μπορείς να βγάλεις το παιδί από το γκέτο αλλά όχι το γκέτο από το παιδί, έτσι μπορείς να βγάλεις τον Αδωνι Γεωργιάδη από τις (τηλε)πωλήσεις, αλλά όχι τις (τηλε)πωλήσεις από τον Αδωνι Γεωργιάδη.

     

    Ανάμεσα λοιπόν σε προεκλογικές συνεντεύξεις, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ έσπευσε τη Μ. Τρίτη στη «Βαρβάκειο» και αφού επιθεώρησε τις τιμές και αγκάλιασε πασίχαρος και χαμογελαστός ένα σφαγμένο αρνί –σε μια εικονογράφηση του εφιάλτη των vegan, ένας Χάνιμπαλ Λέκτερ των αμνοεριφίων–, έκανε μια δήλωση που θα ζήλευε και ο πιο ενθουσιώδης κρεοπώλης.

     

    «Θέλω να τους ευχαριστήσω διότι αν και δεν καταφέραμε να κάνουμε επισήμως το καλάθι στη Βαρβάκειο, παρά ταύτα, βρήκαν τελικά τον τρόπο, έβαλαν πλάτη, κρατήθηκαν οι τιμές και, όπως βλέπετε εδώ πέρα, διατίθεται κατσικάκι Νάξου προς 9,99 ευρώ/κιλό καθώς και αρνάκι ελληνικό προς 9,90 ευρώ/κιλό. Υπάρχουν και ακριβότερα, υπάρχουν και φθηνότερα, για όλα τα βαλάντια. Πάντως σε γενικές γραμμές οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι έχουνε μείνει στα περσινά επίπεδα και πιο κάτω. Και να ξέρετε, αυτό δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε να είμαι από πάνω κάθε μέρα, να σχεδιάσουμε μία πολιτική και να φτάσουμε εδώ», είπε, φτάνοντας ένα σημείο από το να αναφωνήσει το «έλα, πάρε πάρε πάρε»…

     




text
  • Το ερώτημα είναι αν αυτός ή αυτή που θα αντικαταστήσει τον Μπάιντεν θα τα πάει όντως καλύτερα από τον Τζο


    21 Ιουλίου 2024, 23:07