382
| In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Οικονόμου: Τα χατίρια Τσίπρα στον εργολάβο της Πατρών-Πύργου ενδεικτικά της αξίας των υποσχέσεών του

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2023, 23:29
|In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Οικονόμου: Τα χατίρια Τσίπρα στον εργολάβο της Πατρών-Πύργου ενδεικτικά της αξίας των υποσχέσεών του

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2023, 23:29

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Πύργο Ηλείας το βράδυ της Παρασκευής με τον πρώτο να στηλιτεύει τις αχαλίνωτες προεκλογικές υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου ξεκινά με μια αντιπαράθεση του έργου των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα που δεν μας άξιζε, για αυτό και την αφήσαμε οριστικά πίσω μας τον Ιούλιο του 2019, ήταν η Ελλάδα της ανεργίας, των καθηλωμένων μισθών, των συνταξιούχων που περίμεναν χρόνια τις συντάξεις τους, του χάους στο Μεταναστευτικό, της διεθνούς ανυποληψίας. Η Ελλάδα του 2023 είναι τελείως διαφορετική: μειωμένη δραστικά ανεργία, μειωμένοι φόροι, αυξημένοι μισθοί, στήριξη των αδύναμων, ευταξία στο Μεταναστευτικό, ισχυρή εθνική άμυνα, διεθνές κύρος».

«Οσο για την αξία των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η εμπειρία των πολιτών της Ηλείας από την πορεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, με τις κατατμήσεις και τα γνωστά χατίρια που έκανε ο κ. Τσίπρας στον εργολάβο της αρεσκείας του, αρκεί για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους». «Οπως αρκεί και για να καταλάβουμε πώς εννοεί την διαφάνεια στα έργα και τις επενδύσεις», πρόσθεσε.

«Απέναντι σε αυτό το επαχθές χθες, οι πολίτες βλέπουν το δρόμο Πατρών – Πύργου να κατασκευάζεται γοργά και την Ελλάδα να προχωρά, τολμηρά, σταθερά, μπροστά», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας διεμήνυε από την Πελοπόννησο ότι «έχει έρθει η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής», προεξοφλώντας, μάλιστα, πως «ό,τι και να κάνουν (οι της κυβέρνησης), όσο και κοροϊδέψουν, όση προπαγάνδα και να επιστρατεύσουν, ο κύβος ερρίφθη».

Το δίλημμα των εκλογών, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και ακολούθως έβαλε τα δικά του διλήμματα: «Είναι αλήθεια ή συγκάλυψη. Είναι εντιμότητα, ή διαφθορά. Είναι δικαιοσύνη ή αδικία. Είναι δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Και ο λαός μας θα απαντήσει συντριπτικά: Αλήθεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, δημοκρατία».

Ειδική μνεία έκανε για το σχέδιο του κόμματος για την Ηλεία, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν και οι αναφορές που προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου.

«Δικαιοσύνη για την Ηλεία σημαίνει (…) τέλος στις παλινωδίες στα έργα των οδικών αξόνων Πάτρα – Πύργος, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη, που ήδη έχουν φέρει μεγάλες καθυστερήσεις και διόδια, εκτοξεύοντας, παράλληλα, το κόστος κατασκευής», κάτι που «ισχύει και για τις ελλείψεις και αστοχίες στο έργο βελτίωσης στην υφιστάμενη εθνική οδό Πατρών-Πύργου», όπως είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...