934
Από την εντυπωσιακή υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Πετρούπολη | INTIMEnews

Μητσοτάκης στην Πετρούπολη: «Παρά τις φουρτούνες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 13:06
Από την εντυπωσιακή υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Πετρούπολη
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στην Πετρούπολη: «Παρά τις φουρτούνες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 13:06

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων το οποίο έχει εξοπλιστεί με τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ παρακολούθησε το διαδραστικό σύστημα μάθησης στην πέμπτη τάξη του σχολείου.

Ακολούθως, μετέβη στην Πετρούπολη και σε ομιλία του αναφέρθηκε εκ νέου στα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και στην κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

«Παρά τις μεγάλες φουρτούνες η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις που σας δώσαμε», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και για μία ακόμη φορέα επανέλαβε ότι στην κάλπη της 21ης Μαΐου «θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω, αν θα διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων. Μιας Ελλάδας αδύναμης που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα από τη δυτική Αττική θα είναι ισχυρό και θα είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω τον χρόνο μέχρι τις εκλογές να πορευτούμε μαζί και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για μια ισχυρότερη Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ως γνωστόν θα είναι και πάλι υποψήφιος στη δυτική Αθήνα.

«Καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους»

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», επανέλαβε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Εχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού.

»Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

»Το νόμο Κατρούγκαλου δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε τον λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς».

«Οσα πετύχαμε σε 4 χρόνια μπορούν εύκολα να ανατραπούν»

«Τίποτα όμως -τονισε- δεν είναι δεδομένο. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε. Εγώ διεκδικώ ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα.

»”Προοδευτική διακυβέρνηση”, λένε κάποιοι, “Πρωθυπουργός ο άγνωστος Χ”, λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μη βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις.

»Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, οι μαθητές και η δασκάλα του τμήματος Ε1, Ευαγγελία Ζαρζαρή, παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στα μαθήματα της Ιστορίας, των Μαθηματικών και της Φυσικής, μέσω τρισδιάστατων απεικονίσεων, διαδράσεων, ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και πολλών άλλων λειτουργιών και εργαλείων που προσφέρει ο πίνακας.

Κατά τη συνομιλία του με τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο τρόπο διδασκαλίας:

«Μία από τις κεντρικές μας προτεραιότητες -τόνισε- είναι να σας δώσουμε παραπάνω ευελιξία να διαμορφώνετε εσείς στον τρόπο με τον οποίο θέλετε να διδάξετε τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που σας δίνουμε» και η« μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται, είναι ακριβώς να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες αυτού του καινούργιου εργαλείου».

«Οταν βρίσκουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις θα πρέπει στη συνέχεια να μπορούμε αυτές με τη σειρά μας να τις επεκτείνουμε και σε άλλα σχολεία. Είμαι ενθουσιασμένος, πρέπει να σας πω, από αυτό το οποίο βλέπω», συμπλήρωσε.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα γιατί βλέπουμε στην πράξη το νέο ψηφιακό σχολείο», σημείωσε από την πλευρά τη η υπουργός  Παιδείας  Νίκη Κεραμέως. «Πλάι στον παραδοσιακό πίνακα έχουμε ένα νέο ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας το οποίο ανοίγει πάρα πολλές, νέες δυνατότητες στα παιδιά».

Συνολικά θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων. Το έργο των διαδραστικών πινάκων χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ. Οι εκπαιδευτικοί θα υποστηριχθούν μέσω νέου ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους διαδραστικούς πίνακες, προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσής τους για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και από Μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο «helpdesk».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή, ο Διευθυντής του Σχολείου Αναστάσιος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Ιωάννης Κάπος και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...