152
Ο Ρούσταμ Μουράντοφ στη μέση, δίπλα στον Σεργκέι Σοϊγκού, σε παλιότερη φωτογραφία | Rusian Defence Ministry Press Service

Ο Πούτιν καθαίρεσε τον στρατηγό που έστειλε δεκάδες τανκς στις νάρκες του Βουχλεντάρ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 12:51
Ο Ρούσταμ Μουράντοφ στη μέση, δίπλα στον Σεργκέι Σοϊγκού, σε παλιότερη φωτογραφία
|Rusian Defence Ministry Press Service

Ο Πούτιν καθαίρεσε τον στρατηγό που έστειλε δεκάδες τανκς στις νάρκες του Βουχλεντάρ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 12:51

Εναν ακόμα κορυφαίο στρατηγό του απέπεμψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά από την καταστροφική, για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, επίθεση στο Βουχλεντάρ, που άφησε πίσω του δεκάδες κατεστραμμένα άρματα μάχης.

Υπαίτιος για την πανωλεθρία κρίθηκε ο στρατηγός Ρούσταμ Μουράντοφ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Ο Μάικλ Κόφμαν, στρατιωτικός αναλυτής, είπε στην εφημερίδα Moscow Times, ότι «ο Μουράντοφ έβαλε τις ρωσικές δυνάμεις να επιτίθενται κατά κύματα σε μικρούς μηχανοκίνητους σχηματισμούς μέσα από ναρκοθετημένα χωράφια. Και δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα».

Η μάχη για το Βουχλεντάρ, που βρίσκεται στο Ντονμπάς, περίπου 150 χλμ. νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ, θεωρείται μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εκεί, οι Ρώσοι έχασαν συνολικά 130 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία αποδείχθηκαν εύκολος στόχος για το πυροβολικό και τις νάρκες των Ουκρανών.

Εκτός από οχήματα όμως, στην ίδια μάχη χάθηκε η επίλεκτη ρωσική 155η ταξιαρχία πεζικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...