435
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε φωτογραφία προσερχόμενος στη συνεδρίαση προ ημερών της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη | INTIMEnews

Η ΝΔ «σηκώνει» το θέμα με τη βίλα Ραγκούση στην Πάρο

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2023, 12:21
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε φωτογραφία προσερχόμενος στη συνεδρίαση προ ημερών της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη
|INTIMEnews

Η ΝΔ «σηκώνει» το θέμα με τη βίλα Ραγκούση στην Πάρο

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2023, 12:21

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή (και διάδοχο του Παύλου Πολάκη στη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας) Γιάννη Ραγκούση, αξιώνει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Political για τη βίλα του πρώην υπουργού στην Πάρο, ζητώντας την παραίτησή του.

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού», σημειώνει η Πειραιώς, και ακολούθως απευθύνει στον κ. Ραγκούση μία σειρά από ερωτήματα για την πολυτελή οικία που ενοικιάζει στο νησί της Πάρου:

«Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

– Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη, την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

– Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

– Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;».

Εν αναμονή των απαντήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, «ο οποίος –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει– κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του “ηθικού πλεονεκτήματος”», το κυβερνών κόμμα καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Αντί απάντησης, ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης θέλησε να επισημάνει ότι «δεν πρόκειται για καμία βίλα κανενός υπουργού σε κανένα εξωτικό νησί», αλλά «για την προσωπική μου μόνιμη κατοικία, εκεί όπου γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου.

Οπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του δικαιούτο να πάρει το επίμαχο δάνειο με το οποίο έχτισε τη βίλα.

«Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου. Νοικιάζοντας τη μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας πως «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007, όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ».

«Είναι στην Πάρο, στο μόνο μη τουριστικό χωριό. Η πρώην σύζυγός μου εδικαιούτο δάνειο τριτέκνου. Αυτό το σπίτι, που μου ανήκει το 50%, χτίστηκε και με αυτό το δάνειο. Πρόκειται για μια λασπολογία. Δεν θα τους αφήσω έτσι», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...