290
Η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος Νικολά Σαρκοζί: τα παριζιάνικα σκουπίδια την ενοχλούν όσο και τα εργατικά αιτήματα | Instagram

Η Κάρλα Μπρούνι, ο ερχομός τής άνοιξης και τα σκουπίδια

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 19:20
Η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος Νικολά Σαρκοζί: τα παριζιάνικα σκουπίδια την ενοχλούν όσο και τα εργατικά αιτήματα
|Instagram

Η Κάρλα Μπρούνι, ο ερχομός τής άνοιξης και τα σκουπίδια

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 19:20

Η Κάρλα Μπρούνι καλωσόρισε τον ερχομό της άνοιξης με επίθεση στη δήμαρχο Παρισίων Αν Ινταλγκό. Πώς της ήρθε; Την ενέπνευσαν οι στοίβες των σκουπιδιών που σωρεύτηκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ποπ τραγουδίστρια, πρώην μοντέλο και πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί φυσικά, δημοσίευσε φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram όπου φαίνεται χαμογελαστή και με ανοιχτές αγκάλες να πατά πάνω στα σκουπίδια. Δεν φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα, αλλά μαύρα γυαλιά. Το ειρωνικό σχόλιό της, δισκελές : «Να τη η άνοιξη!» και «Ευχαριστώ, Ινταλγκό!…»

Της ανταπέδωσαν τον σχολιασμό πολλοί χρήστες του συγκεκριμένου μέσου. Κοντά 2.000 άτομα. Αλλοι συμφώνησαν μαζί της, άλλοι υπερασπίστηκαν τη σοσιαλίστρια δήμαρχό τους. Το πρόβλημα, πάντως, όλοι αναγνωρίζουν ότι υφίσταται.

Η απεργία των συνεργείων αποκομιδής απορριμμάτων γέμισε το Παρίσι με 10.000 τόνους σκουπιδιών, ενώ έδωσε την ευκαιρία στους αρουραίους του Σηκουάνα να βγουν στη στεριά για… περιπολία. Η γαλλική πρωτεύουσα διαθέτει, βέβαια, και αδέσποτες γάτες, ωστόσο τι να πρωτοκάνουν και αυτές.

Εδώ και εβδομάδες ο δήμος και η κυβέρνηση Μακρόν μοιράζονται την ευθύνη για την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και εγκυμονεί  σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση θέλει να επιταχθούν από τον δήμο οι απεργοί, όμως η Ινταλγκό αρνείται και επιστρέφει στο υπουργείο Εσωτερικών την αντεργατική πρόκληση.

Η δήμαρχος υποστηρίζει τον λαϊκό ξεσηκωμό εναντίον της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όμως η Μπρούνι και ο Σαρκοζί μένουν στο πλούσιο 16ο Διαμέρισμα και δεν έχουν εξοικειωθεί με τις διαδηλώσεις, ούτε με τα σκουπίδια. Πόσο μάλλον με τα συνταξιοδοτικά αιτήματα των «σκουπιδιάρηδων» περί ανθυγιεινής εργασίας που δεν μπορεί να παραταθεί μέχρι και τα 64 χρόνια του βίου.

Μάλιστα στις 16 Μαρτίου η κυρία Σαρκοζί στα σόσιαλ μίντια είχε καταφερθεί με ειρωνεία και εναντίον των απεργών στον χώρο της καθαριότητας. Ενα ποστάρισμα εργάτη το σχολίασε με χάχανα, τα οποία αργότερα έσπευσε να τα διαγράψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...