529
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο MEGA και στους δημοσιογράφους Γιάννη Πρετεντέρη και Ράνια Τζίμα | IntimeNews

Οικονόμου για Τσίπρα: Επιχείρησε μια βουτιά πολλές δεκαετίες πίσω

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 22:32
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο MEGA και στους δημοσιογράφους Γιάννη Πρετεντέρη και Ράνια Τζίμα
|IntimeNews

Οικονόμου για Τσίπρα: Επιχείρησε μια βουτιά πολλές δεκαετίες πίσω

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 22:32

«Επέλεξε για μια ακόμη φορά να κινηθεί στο μονοπάτι του χθες» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο MEGA, το βράδυ της Τρίτης.

«Εμφάνισε στοιχεία για ένα ποσοστό δήθεν ολοκλήρωσης 68%, συγχέοντας είτε σκόπιμα είτε από άγνοια πληρωμές με συστήματα που δήθεν λειτουργούσαν, όταν είναι γνωστό ότι μέχρι το 2017 είχε παραδοθεί μόλις το 32% του φυσικού αντικειμένου, μεγάλο μέρος του οποίου στη συνέχεια έπρεπε να αντικατασταθεί. Ενώ από εκεί και μέχρι το 2019, απολύτως τίποτα» προσέθεσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι πολίτες θα περίμεναν σήμερα από τον κ. Τσίπρα, που έχει κυβερνήσει, εκτός από κριτική, να προβεί με γενναιότητα και εντιμότητα στη δέουσα και απαιτούμενη από το βάρος των περιστάσεων αυτοκριτική. Αντίθετα, επέλεξε για μια ακόμη φορά να κινηθεί στο μονοπάτι του χθες, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σπίρτζη: Μεγάλα κενά λόγια περί ευθύνης –με την οποία είπε ότι δεν έχει τσακωθεί–, αλλά δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις επτά παρατάσεις-καθυστερήσεις της επίμαχης σύμβασης στη διάρκεια της θητείας του.

Εμφάνισε στοιχεία για ένα ποσοστό δήθεν ολοκλήρωσης 68%, συγχέοντας είτε σκόπιμα είτε από άγνοια πληρωμές με συστήματα που δήθεν λειτουργούσαν, όταν είναι γνωστό ότι μέχρι το 2017 είχε παραδοθεί μόλις το 32% του φυσικού αντικειμένου, μεγάλο μέρος του οποίου στη συνέχεια έπρεπε να αντικατασταθεί. Ενώ από εκεί και μέχρι το 2019, απολύτως τίποτα.

Παρότι επιχείρησε μια βουτιά πολλές δεκαετίες πίσω για να μιλήσει για το κράτος, δεν είπε ούτε κουβέντα για την ανάγκη αξιολόγησης στο Δημόσιο και την επιβεβλημένη ρήξη με λογικές ασυδοσίας και παλαιοσυνδικαλισμού, που επιχειρούν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος δέσμιο των χειρότερων εποχών του.

Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες χωρίς υποκρισία και υπεκφυγές».

Τσίπρας για Τέμπη: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει στη Ράνια Τζίμα και στον Γιάννη Πρετεντέρη του Mega για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, τις ευθύνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την τραγωδία σχολίασε ότι «είναι κάποιες στιγμές που ακόμα και αυτοί που είναι η δουλειά τους να μιλάνε, οι πολιτικοί, καλύτερα να σιωπούν». Πρoσέθεσε ότι «σε ό,τι αφορά εμένα, με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί, την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά την ευθύνη που μου αναλογεί».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «απογοητευόμενος» από τη στάση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου για την υπόθεση των υποκλοπών. «Παρά το γεγονός ότι με έχουν απογοητεύσει πάρα πολύ διάφοροι δικαστικοί λειτουργοί με τη συμπεριφορά τους, έχω εμπιστοσύνη στον θεσμό που λέγεται Δικαιοσύνη» είπε αρχικά, αλλά συνέχισε λέγοντας πως «στη θέση του θα είχα παραιτηθεί: εάν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργού που σήμερα βρίσκεται στην κρίση όλης της ελληνικής κοινωνίας και αύριο της Δικαιοσύνης, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι «τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια μεγάλη πτώση της κυβερνώσας παράταξης» και πως οι διαφορές των δύο πρώτων «βρίσκονται στα όρια του στατιστικού λάθους». Στην προοπτική αυτή είπε ότι πιστεύει πως «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι ένας υγιεινός περίπατος».

Τέλος, για το θέμα του Παύλου Πολάκη, υποστήριξε ότι «συλλογικά θα το λύσουμε», προσθέτοντας ότι «τα σοβαρά δημοκρατικά κόμματα έχουν διαδικασίες» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται να εκδικηθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...