585
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 18:16
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 18:16

Ευθύνες για τη διάλυση του ΟΣΕ και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα «Political», ισχυριζόμενη ότι η Κουμουνδούρου, η οποία σήμερα κατηγορεί τη ΝΔ για την υποστελέχωση των υπηρεσιών των σιδηροδρόμων, αποσπούσε υπαλλήλους από τη ΡΑΣ σε πολιτικά γραφεία την περίοδο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του φύλλου της εφημερίδας την Πέμπτη, «τουλάχιστον δύο διοικητικά στελέχη της ΡΑΣ αποσπάστηκαν σε πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δουλέψουν για το κόμμα, αφήνοντας ουσιαστικά την υπηρεσία με ελάχιστο προσωπικό».

Πρόκειται για δύο γυναίκες. Η μία αποσπάστηκε στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, ενώ η άλλη αποσπάστηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε επιτελική θέση, αυτή της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου.

«Αντί λοιπόν να ενισχύουν την υπηρεσία με υπαλλήλους που βρίσκονται ούτως ή άλλως σε έλλειψη, τους έπαιρναν οι πρώην υπουργοί και το κόμμα στα γραφεία τους με αποσπάσεις. Εξάλλου, αναφορές για την υποστελέχωσή της είχε κάνει και η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων προ ολίγων ημερών. Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ μάλιστα που αποκαλύπτει, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι δύο τακτικοί υπάλληλοι της ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί σε ένα βουλευτικό γραφείο και σε πολιτικό κόμμα και έπαιρναν φουλ υπερωρίες, τις οποίες πλήρωνε το κράτος!

»Στο ΦΕΚ, λοιπόν, σύμφωνα με όσα φαίνονται, καθιερώνεται και η υπερωριακή απασχόληση για το διάστημα των έξι μηνών μέσα στο 2023. Η Ρυθμιστική Αρχή, σε απάντησή της για τις καταγγελίες, επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ, σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι με υπουργική απόφαση έχουν φύγει δύο διοικητικοί υπάλληλοι με απόσπαση», συνέχισε το δημοσίευμα.

«Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια», σχολιάζει η Πειραιώς

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Political» προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «υποκρισία», δεδομένου ότι «από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό, αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν», το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα “Political” οι αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Η μία στο βουλευτικό γραφείο του Γ. Ραγκούση και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου», ανέφερε συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα, ενώ προσέθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει αποσπάσει υπαλλήλους από μια Αρχή, η Πρόεδρος της οποίας δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την υποστελέχωση που δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ να επιτελέσει τα ελεγκτικά της καθήκοντα».

«Από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

»Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια», κατέληξε η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

«Νόμιμες οι αποσπάσεις», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε με δική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων που αποφάσισαν οι δικοί της υπουργοί», ενώ παρέθεσε και τα σχετικά έγγραφα (1, 2).

Αναλυτικά, η Κουμουνδούρου σημείωσε: «Πριν ακόμη η κυβέρνηση δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της τραγωδίας, για μια ακόμη φορά σπεύδει, με ανακοίνωση της ΝΔ, να αποδώσει την ευθύνη στους πολιτικούς της αντιπάλους. Αλλά αυτή τη φορά ξεπερνά ακόμη και τα όρια της γραφικότητας.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων -και τονίζουμε όχι μηχανικών ή ελεγκτών- από τη ΡΑΣ, που όμως… αποφάσισαν και υπέγραψαν οι υπουργοί της! Αποσπάσεις καθόλα νόμιμες που ισχύουν για όλα τα κόμματα και για όλους τους βουλευτές. Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν μέσα στον πανικό τους;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...