494
O 26χρονος Δημήτρης με τον πατέρα του σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Μega για τη μήνυση και αγωγή που κατατίθεται σε βάρος του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών | ΥouTube/Μega

Μήνυση και αγωγή σε Καραμανλή από πατέρα θύματος στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 12:33
O 26χρονος Δημήτρης με τον πατέρα του σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Μega για τη μήνυση και αγωγή που κατατίθεται σε βάρος του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών
|ΥouTube/Μega

Μήνυση και αγωγή σε Καραμανλή από πατέρα θύματος στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 12:33

Με μήνυση και αγωγή  που αναμένεται να υποβάλει κατά του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, επιβάτη της αμαξοστοιχίας ΙC 62, ανοίγει ο κύκλος της αναζήτησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο 26χρονος Δημήτρης  είχε πάει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του, Καλλιόπη, και επέστρεφε σπίτι του με το μοιραίο Inter City.

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε είναι από τον ΟΣΕ ακόμη και από την ιταλική εταιρεία που έχει τη διαχείριση», προανήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας Ασλανίδη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, σε δηλώσεις του στο Mega.

«Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος, μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης, θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, για να συμπληρώσει:

«Εχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό εφέτη ανακριτή για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος, έχουμε το δικαίωμα ως συνήγοροι των συγγενών να ορίσουμε δικούς μας τεχνικούς συμβούλους».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος γνωστοποίησε εξάλλου ότι οικογένειες θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν ζητήσει επανεξέταση των δειγμάτων DNA, καθώς διατυπώνουν αμφιβολίες για το εάν παρέλαβαν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Εχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

«Υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα», σημείωσε αναφερόμενος στην απόφαση που έχει ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές (βλ. εδώ δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα).

«Καταφύγαμε στην κυρία ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ, σίγουρα πέντε κηδείες δεν έχουν γίνει […] Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, για την απόφαση να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Θεοδωρόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...