280
Το «Aeolus» εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό και το μέγεθος του | Oceanco

Eνα σούπεργιοτ σμιλεμένο από τον άνεμο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 13:01
Το «Aeolus» εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό και το μέγεθος του
|Oceanco

Eνα σούπεργιοτ σμιλεμένο από τον άνεμο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 13:01

H αραβικών συμφερόντων εταιρεία Oceanco που εδρεύει στην Ολλανδία παρουσίασε στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών του Ντουμπάι ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό, εργονομία και πολυτέλεια σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων «Gigayacht».

Το σκάφος, μήκους 130 μέτρων, είναι σχεδιασμένο με κυματοειδείς γραμμές που ενώνονται δημιουργώντας ένα κομψό παρά τον όγκο του τελικό αποτέλεσμα. Οι δημιουργοί του λένε ότι μοιάζει σαν ένα κύμα που έχει σμιλευτεί από τον άνεμο και το χαρακτηρίζουν «πλωτό καταφύγιο» και «σπίτι μακριά από το σπίτι».

Η καμπίνα του κατόχου του σκάφους είναι τεράστια και με εκπληκτική θέα. Credit: Oceanco

 

Οι εσωτερικοί χώροι και τα σαλόνια του σκάφους μοιάζουν με χώρους ενός πολυτελούς μοντέρνου ξενοδοχείου. Credit: Oceanco

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Super Yacht Times τα καταστρώματα του σκάφους είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μοιάζουν και να λειτουργούν ανεξάρτητα. Υπάρχουν αρκετές καμπίνες επιβατών και ως συνήθως εκείνη του κατόχου έχει την καλύτερη θέα. Στα καταστρώματα υπάρχουν δύο ειδών πισίνες, ένα μπαρ και ένα ελικοδρόμιο.

Η βρετανική εταιρεία Bergman Design House ανέλαβε τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του σκάφους. Ακολουθώντας μια φιλική στο περιβάλλον προσέγγιση, τα σαλόνια διαθέτουν μια σειρά από «βιο-υλικά», όπως το δέρμα από φυτά κάκτων, καθώς και οργανικά υφάσματα της Oliveri Homes. Επίσης το σκάφος διαθέτει ένα πρωτοποριακό υβριδικό βενζινοκίνητο αλλά και ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και το αποφασίσει ο κάτοχος του να κινείται χωρίς ρυπαίνει το περιβάλλον.

Το «Aeolus» διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης ώστε να μην παράγει ρύπους. Credit: Oceanco

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...