340
Η εικόνα ντροπής που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου το τελευταίο 24ωρο | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Εικόνα ντροπής στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Επλυναν 69χρονη γυμνή σε πιλοτή για να μη λερώσει το ασθενοφόρο!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 10:11
Η εικόνα ντροπής που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου το τελευταίο 24ωρο
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Εικόνα ντροπής στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Επλυναν 69χρονη γυμνή σε πιλοτή για να μη λερώσει το ασθενοφόρο!

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 10:11

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε η εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας, με μέλη πληρώματος δημοτικού ασθενοφόρου του Δήμου Ωρωπού να πλένουν με… λάστιχο ποτίσματος, γυμνή, μια ηλικιωμένη γυναίκα σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Μαρκόπουλο.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έχει συμβεί», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης. Οπως εξήγησε, για την 69χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, υπήρχαν καταγγελίες ότι ζούσε σε κακή κατάσταση και δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Κατά δήλωσή τους, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο έδαφος εδώ και μέρες και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες, οπότε έπρεπε να την πλύνουν, ενώ, όπως υποστηρίζουν, τους ζήτησε η ίδια να την πλύνουν.

Ετσι, οι δύο άνδρες, που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, έπλυναν την ηλικιωμένη γυναίκα πάνω σε μία κουβέρτα στην πιλοτή της πολυκατοικίας, για να μη λερώσει, όπως είπαν, το ασθενοφόρο.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ωρωπού επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες που απεικονίζονται στη φωτογραφία είναι «πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος».

«Το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία», επανέλαβε και στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω», τόνισε ο κ. Γιασημάκης.

Μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή για «κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Οπως ενημέρωσε, «επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο».

«Από εκεί και πέρα, βάσει της ΕΔΕ, θα διακόψουμε τη σύμβαση και το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα», κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού στις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας…

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας ότι οι  εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο υπουργείο δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό.

«Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...