294
| REUTERS/Kevin Lamarque

Σε επέμβαση για αφαίρεση καρκινώματος υποβλήθηκε ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2023, 08:44
| REUTERS/Kevin Lamarque

Σε επέμβαση για αφαίρεση καρκινώματος υποβλήθηκε ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2023, 08:44

Το ζήτημα της υγείας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 80 του χρόνια, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο σε μια μικρή δερματολογική επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπίλου που αποδείχτηκε από τη βιοψία ότι ήταν καρκινικός.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’ Κόνορ, η βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο αφαιρέθηκε πλήρως στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρακολουθείται από δερματολόγο, ωστόσο το είδος αυτό του καρκίνου συνήθως δεν προκαλεί μεταστάσεις, ούτε εξαπλώνεται, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον δρα Ο’ Κόνορ.

Η πληγή στο σημείο της βιοψίας έχει ήδη κλείσει και «δεν απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω θεραπεία», πρόσθεσε ο γιατρός. Οπως υπενθύμισε το CNN, τον Ιανουάριο και η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του προέδρου, είχε υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση καρκινώματος.

Τον περασμένο μήνα ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας και οι γιατροί έκριναν ότι είναι υγιής και ικανός να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, η υγεία του προέδρου παραμένει πάντα ένα θέμα που επανέρχεται με διάφορες αφορμές. Ο Μπάιντεν είναι ούτως ή άλλως ο πιο ηλικιωμένος ένοικος του Λευκού Οίκου και αν διεκδικήσει την επανεκλογή του στις κάλπες του 2024 θα είναι 82 ετών. Εφόσον δε, καταφέρει να επανεκλεγεί και όλα πάνε καλά, θα αφήσει την προεδρία της υπερδύναμης σε ηλικία 86 ετών.

Ωστόσο, αυτή καθ’ αυτή η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Τζο Μπάιντεν δεν λέει και πολλά για τη δυνατότητά του –ή την απουσία αυτής– να ασκεί τα καθήκοντά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επέμβαση έγινε στις 16 Φεβρουαρίου και τέσσερις μέρες αργότρα, 20 Φεβρουαρίου, ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στο Κίεβο, στην εμπόλεμη ζώνη, για την ιστορική συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...