215
|

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για την Αναστασία και τον Κυπριανό, τους δύο φοιτητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 12:48

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για την Αναστασία και τον Κυπριανό, τους δύο φοιτητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 12:48

Στο πένθος βυθίστηκε η Κύπρος αφότου έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο κυπρίων φοιτητών, του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου. Οι δύο νέοι επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία της Hellenic Train που συγκρούστηκε με εμπορευματική τη νύχτα της Τρίτης στα Τέμπη, στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε όλον τον κόσμο.

Η Αναστασία Αδαμίδου, η οποία επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, αποφοίτησε πρόσφατα από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συνέχιζε τις σπουδές της προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο. Ηταν 24 ετών.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου επίσης επέβαινε στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου. Ηταν 23 ετών και ήταν φοιτητής Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αφού πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο φοιτητών, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο παιδιών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Οπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κήρυξε τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...