356
Μία τρύπα από σφαίρα στην τζαμαρία του σουπερμάρκετ στο Ροζάριο, ενώ υπάλληλος σκουπίζει τα γυαλιά | EPA/Franco Trovato Fuoco

Αργεντινή: Μαφιόζικο χτύπημα σε σουπερμάρκετ που ανήκει στα πεθερικά του Μέσι

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 10:43
Μία τρύπα από σφαίρα στην τζαμαρία του σουπερμάρκετ στο Ροζάριο, ενώ υπάλληλος σκουπίζει τα γυαλιά
|EPA/Franco Trovato Fuoco

Αργεντινή: Μαφιόζικο χτύπημα σε σουπερμάρκετ που ανήκει στα πεθερικά του Μέσι

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 10:43

Δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε σουπερμάρκετ που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του Λιονέλ Μέσι, στο Ροζάριο της Αργεντινής.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό το κίνητρο της επίθεσης στο κατάστημα, που ανήκει στους γονείς της Αντονέλα Ροκούζο.

Η αστυνομία είπε ότι δύο άντρες σε μια μοτοσικλέτα πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές εναντίον του σούπερ μάρκετ και άφησαν ένα μήνυμα σε ένα κομμάτι χαρτόνι που γράφει: «Μέσι, σε περιμένουμε. Ο Πάμπλο Χαβκίν είναι επίσης έμπορος ναρκωτικών, οπότε δεν θα σε προστατεύσει».

Το χαρτόνι με το απειλητικό μήνυμα κατά του Λιονέλ Μέσι

Το Ροζάριο είναι η γενέτειρα του Μέσι, την οποία επισκέπτεται συχνά και ο Χαβκίν, ο δήμαρχός της.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι αρχές εξέταζαν το υλικό από την κάμερα ασφαλείας και ότι η έρευνα ήταν «προκαταρκτική». Είναι η πρώτη φορά που τα πεθερικά του Μέσι δέχτηκαν τέτοια απειλή, πρόσθεσε.

Η Σέλια Αρένα, υπουργός Δικαιοσύνης στην επαρχία Σάντα Φε, όπου βρίσκεται το Ροζάριο, δήλωσε ότι η επίθεση έμοιαζε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της μαφίας που έχουν στόχο τον εκφοβισμό του πληθυσμού.

Ο Χαβκίν επιτέθηκε στις ομοσπονδιακές αρχές για την αποτυχία τους, όπως την αποκάλεσε, να περιορίσουν ένα κύμα βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά στο Ροζάριο, το οποίο βρίσκεται περίπου 250 χλμ βορειοδυτικά του Μπουένος Αϊρες.

Περιπολικό έξω από το σουπερμάρκετ – EPA/Franco Trovato Fuoco

Οπως ανέφερε ο Guardian, ο δήμαρχος, που ανήκει στην Κεντροαριστερά, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στις εγκληματικές συμμορίες και σε αξιωματούχους των ομοσπονδιακών σωμάτων ασφαλείας.

Ο Χαβκίν είπε ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν, «ούτε εκείνους που υποτίθεται ότι πρέπει να μας προστατεύουν».

Πρόσθεσε ότι το σουπερμάρκετ βρίσκεται σε μία περιοχή με μεγάλη εγκληματικότητα, και ότι ο ίδιος έχει θέσει το θέμα σε πρόσφατες συναντήσεις με ομοσπονδιακούς και επαρχιακούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου, αλλά δεν έχει γίνει κάτι.

«Πού είναι αυτοί που πρέπει να μας φροντίσουν; Είναι σαφές ότι αυτοί που έχουν τα όπλα και τη δυνατότητα να ερευνήσουν τους εγκληματίες δεν το κάνουν και είναι πολύ εύκολο για οποιαδήποτε συμμορία να διαπράξει τέτοιο έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...