373
Μια συγκλονιστική φωτογραφία: Ο διασώστης σκεπτικός, αμήχανος, συντετριμμένος μπροστά σε αυτά που βλέπει | INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διασώστης της ΕΜΑΚ: «Δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 21:59
Μια συγκλονιστική φωτογραφία: Ο διασώστης σκεπτικός, αμήχανος, συντετριμμένος μπροστά σε αυτά που βλέπει
|INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διασώστης της ΕΜΑΚ: «Δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 21:59

Για τις μαραθώνιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και οι οποίες αναμενόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης, με το πρώτο φως της ημέρας, μίλησε στην ΕΡΤ ο διασώστης της ΕΜΑΚ Νίκος Ζυγούρης, περιγράφοντας τα όσα έζησε στον τόπο της τραγωδίας.

Εχοντας συμμετάσχει, τις προηγούμενες εβδομάδες, στις έρευνες μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, ο διασώστης είπε πως «το πεδίο εδώ είναι διαφορετικό και τα μεγέθη διαφορετικά».

Ομως «δεν παύει να είναι πολύ δύσκολο… Εχουν ανασυρθεί από την 8η ΕΜΑΚ οκτώ σοροί. Τελευταίος ήταν ο μηχανοδηγός του ενός τρένου. Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν και μόνο ο γερανός προσπαθεί να ανασύρει τη μηχανή του τρένου», ανέφερε.

«Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Οπου επιχειρήσαμε υπήρχαν ευρήματα. Είτε σοροί είτε κάτι άλλο. Υπάρχουν σημεία που πιθανόν να βρεθούν κι άλλοι σοροί. Κάνουμε το καθήκον μας γιατί οι οικογένειες πρέπει να παραλάβουν τους ανθρώπους τους. Δυστυχώς», πρόσθεσε ο Νίκος Ζυγούρης.

Ερωτηθείς για το αν οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν και αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια, ο διασώστης της ΕΜΑΚ απάντησε: «Υπάρχουν σημεία που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης. Θα συνεχίσουμε την αναζήτηση».

«Από τη μορφολογία του πεδίου υπάρχουν σημεία που πρέπει να ερευνηθούν. Δε ξέρω αν θα τελειώσουμε αύριο. Η Πυροσβεστική διευθύνει όλη την έρευνα. Είναι δύσκολο το πεδίο», επανέλαβε.

«Δεν μπορούν να ενεργήσουν οι διασώστες χωρίς την βοήθεια των γερανών και γι’ αυτό έπαυσαν οι ενέργειες εκεί», τη νύχτα, συμπλήρωσε.

«Δύσκολα θα υπάρχει επιζών, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», κατέληξε.

Στους 43 οι νεκροί για ταυτοποίηση στη Λάρισα

Το βράδυ της Τετάρτης, η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη, επιβεβαίωσε τον θάνατο 43 ανθρώπων από την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «ολοκληρώθηκε η διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής σε 43 σορούς». Οταν ρωτήθηκε ξανά από τον παρουσιαστή της ΕΡΤ για τον αριθμό αν είναι ακριβής, το επιβεβαίωσε. Η κυρία Λεοντάρη ανέφερε σχετικά με την ταυτοποίηση των θυμάτων πως δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό αναμένεται να γίνει αύριο «μέσω dna και λόγω πρωτοκόλλου της αστυνομίας. Αύριο εκτιμώ πως θα ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων».

Ακόμη, η ιατροδικαστής σημείωσε πως τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας 20 με 30 ετών. «Εκεί περίπου εκτιμώ την ηλικία τους. Οι σοροί είναι σε πολύ κακή κατάσταση δυστυχώς», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...