329
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά στους βουλευτές του κόμματός του, την Τετάρτη | Twitter

Ερντογάν: Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 13:59
Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά στους βουλευτές του κόμματός του, την Τετάρτη
|Twitter

Ερντογάν: Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 13:59

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 14η Μαΐου, δηλαδή τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην χώρα του.

«Η χώρα αυτή θα πράξει αυτό που πρέπει στις 14 Μαΐου, Θεού θέλοντος», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο τούρκος πρόεδρος διέψευσε έτσι τις φήμες για αναβολή των εκλογών λόγω των καταστροφικών σεισμών.

Καταγγέλλοντας τις φωνές που επέκριναν την διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνησή του, ο Ερντογάν δήλωσε: «Θα τους δώσουμε την απόφαση που αρμόζει στις 14 Μαΐου».

Ο ίδιος βέβαια, έχει αναγκαστεί να ζητήσει επανειλημμένα «συγγνώμη» για τα λάθη της κυβέρνησής του μετά την καταστροφή, μετά τις σφοδρές και ποικίλες διαμαρτυρίες εναντίον του από τον τουρκικό λαό.

Μεταξύ άλλων, το Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι της Μπεσίκτας και της Φενερμπαχτσέ φώναζαν εν χορώ συνθήματα κατά της κυβέρνησης στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

«Ψέματα, εξαπάτηση, έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» φώναζαν οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος με την Κόνιασπορ.

Μετά από αυτό, οι τουρκικές αρχές –συγκεκριμένα, μία επιτροπή ασφαλείας της κεντρικής επαρχίας Καϊσερί (Καισάρεια)– ανακοίνωσαν ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα ταξιδέψει για έναν εκτός έδρας της αγώνα το Σάββατο χωρίς τους φιλάθλους της.

Η Φενερμπαχτσέ ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι δεν αποδέχεται την απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας και ζητούσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Μάθαμε με έκπληξη ότι οι φίλαθλοί μας δεν θα μπορέσουν να δουν το ματς, σύμφωνα με το Επαρχιακό Συμβούλιο Ασφαλείας του Καϊσέρι. Ως Φενερμπαχτσέ, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε αυτήν την απόφαση. Είναι μια περίεργη απόφαση που δεν έχει τίποτα να κάνει με τα αθλητικά κριτήρια», ανέφερε ο σύλλογος.

«Δεν έχει νόημα το να εμποδίζουμε την επιθυμία των φιλάθλων μας να υποστηρίξουν την ομάδα μας και να τιμωρούμε τον σύλλογό μας. Θέλουμε να μάθουμε με ποιους λόγους οι φίλαθλοί μας στερήθηκαν αυτό το δικαίωμα, σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο που αναμένεται να είναι ενωτική, ολοκληρωμένη και όχι διχαστική», κατέληξε η «Φενέρ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...