318
Ο δρόμος Kensington Palace Gardens, μπροστά στη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, όπως έγινε μετά την επέμβαση των ακτιβιστών | REUTERS/Hannah McKay

Λονδίνο: Εβαψαν μπλε και κίτρινο τον δρόμο μπροστά στη ρωσική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 12:57
Ο δρόμος Kensington Palace Gardens, μπροστά στη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, όπως έγινε μετά την επέμβαση των ακτιβιστών
|REUTERS/Hannah McKay

Λονδίνο: Εβαψαν μπλε και κίτρινο τον δρόμο μπροστά στη ρωσική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 12:57

Ομάδα ακτιβιστών σχημάτισε μια μεγάλη ουκρανική σημαία στον δρόμο έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, ρίχνοντας εκατοντάδες λίτρα κίτρινης και μπλε μπογιάς.

Η ομάδα «Led By Donkeys» διέκοψε την κυκλοφορία για να απλώσει περισσότερα από 300 λίτρα μπογιάς στον δρόμο. Χρησιμοποιώντας καροτσάκια και βούρτσες, έφτιαξε τη σημαία των 500 τετραγωνικών μέτρων ενόψει της πρώτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και ένας λαός με κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», ανέφερε η ομάδα και πρόσθεσε: «Η ύπαρξη μιας τεράστιας ουκρανικής σημαίας έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο θα χρησιμεύσει για να του το υπενθυμίσει».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ζημιές και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Τα μέλη της ομάδας «Led by donkeys» βάφουν τον δρόμο μπροστά στη ρωσική πρεσβεία – REUTERS/Hannah McKay

Τα λάστιχα πολλών οχημάτων ήταν καλυμμένα με το κίτρινο και μπλε χρώμα, καθώς περνούσαν από πάνω του, αφήνοντας πολύχρωμα σημάδια κατά μήκος του δρόμου που συνορεύει με το Χάιντ Παρκ και το Παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της οικογένειάς του.

«Αύριο είναι η πρώτη επέτειος της ιμπεριαλιστικής εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, ένα ανεξάρτητο κράτος και έναν λαό με κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Η ύπαρξη μιας τεράστιας ουκρανικής σημαίας έξω από την πρεσβεία του στο Λονδίνο θα χρησιμεύσει για να του το θυμίζει αυτό», έγραψε η ακτιβιστική ομάδα στο Twitter.

«Οπως πολλοί άνθρωποι, είμαστε βαθιά συγκινημένοι από την αντίσταση και την αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο 48χρονος Στιούαρτ, ένα από τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στη δράση.

«Υπάρχουν προφανώς πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Είναι σωστό που ο Τζο Μπάιντεν και ο Ρίσι Σούνακ πηγαίνουν στο Κίεβο, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο και σπάνια βλέπεις παραδείγματα αλληλεγγύης των πολιτών και θέλαμε να δείξουμε ότι το Λονδίνο και η Βρετανία στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...