367
Η κυρία Τσαπανίδου ισχυρίστηκε στο debate της Πέμπτης ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει ποτέ τη δήλωση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα» | ΥouTube/ΕΡΤ

«Εχει σύνορα η θάλασσα;»: «Αδιόρθωτοι» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ μετά το ντιμπέιτ Oικονόμου – Τσαπανίδου

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 09:18
Η κυρία Τσαπανίδου ισχυρίστηκε στο debate της Πέμπτης ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει ποτέ τη δήλωση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα»
|ΥouTube/ΕΡΤ

«Εχει σύνορα η θάλασσα;»: «Αδιόρθωτοι» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ μετά το ντιμπέιτ Oικονόμου – Τσαπανίδου

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 09:18

«Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Ηταν το (ίσως και ρητορικό) ερώτημα που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης το 2015, προς απάντηση όσων κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα, με αποτέλεσμα η χώρα, και δη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, να κατακλυστούν από πρόσφυγες και μετανάστες και να ακολουθήσουν οι γνωστές εικόνες ντροπής στη Μόρια της Λέσβου.

Το εν λόγω ερώτημα επανήλθε στο debate της Πέμπτης στην ΕΡΤ μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία αφενός αρνήθηκε ότι είχε εκστομίσει κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας και αφετέρου προκάλεσε όποιον θέλει να το… γκουγκλάρει για του «λόγου το αληθές».

«Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, κ. Οικονόμου, όπως και όλους όσοι μας παρακολουθούν, να κάνουν μια αναζήτηση στο Google, να βάλουν “η θάλασσα δεν έχει σύνορα Αλέξης Τσίπρας” και να ακούσουν όλη τη δήλωση, διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς αυτό που είχε πει τότε ο τότε πρωθυπουργός, ο κύριος Τσίπρας. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε, καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς. Παρακαλώ, λοιπόν, γκουγκλάρετε για να την ακούσετε όλη και να βγάλετε συμπέρασμα», ανέφερε συγκεκριμένα η κυρία Τσαπανίδου.

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τη Νέα Δημοκρατία, που έκανε τον κόπο να… γκουγκλάρει και να παραθέσει μαζί με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το σχετικό βίντεο:

«Εδώ η δήλωση του κ. Τσίπρα, για να την ακούσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Εμείς πάντως έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αδιόρθωτοι».

«Βρήκαμε και εμείς εύκολα λοιπόν το βίντεο», σημειώνει η Πειραιώς και αμέσως μετά εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2015 να λέει επί λέξει:

«Μας κάνατε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Για να ακολουθήσει το απόσπασμα από το debate Οικονόμου – Τσαπανίδου, με την προτροπή της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ περί γκουγκλαρίσματος…

«Βγάλαμε συμπέρασμα. ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ», καταλήγει το κυβερνών κόμμα στο βίντεο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον επικεφαλής και την εκπρόσωπό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...