236
| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοφία Νικολάου: Πόρισμα 169 σελίδων του ΣΔΟΕ την αθωώνει

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 22:42
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοφία Νικολάου: Πόρισμα 169 σελίδων του ΣΔΟΕ την αθωώνει

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 22:42

Ολοκληρωμένο πόρισμα 169 σελίδων συνέταξε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα και αθωώνει την πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Αυτό σημειώνει το protothema.gr σε δημοσίευμά του, σύμφωνα με το οποίο το εν λόγω πόρισμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν από τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας, καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, που έλεγξε τα πάντα και αποφάνθηκε ότι όλες οι συμβάσεις ήταν απολύτως νόμιμες.

Περιλαμβάνει, ακόμη, σχετικές αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο επίσης βρήκε καθ’ όλα νόμιμες τις συμβάσεις.

Εξάλλου, οι πληροφορίες του ίδιου Μέσου ανέφεραν ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύθηκαν συγκεκριμένα σημεία, τα οποία εμφανίζουν «μια ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Νικολάου, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να μη συμπεριληφθεί το όνομά της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια, προανήγγειλε κατάθεση μηνύσεων κατά υπαλλήλων του ΣΔΟΕ οι οποίοι διέρρευσαν «πρώιμο έγγραφο που βρίθει ανακριβειών», το οποίο «καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό» τη σπίλωσή της και «βαφτίστηκε πόρισμα του ΣΔΟΕ», ενώ δεν αποτελεί τεκμηριωμένη αναφορά του Σώματος (περισσότερα εδώ).

Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης, έχει ήδη συντάξει ποινική δικογραφία για τους υπαλλήλους, με μία εξ αυτών να καλείται σε απολογία νωρίτερα την Πέμπτη, κατέληξε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...