371
Οι πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών φοιτητών | Bill Pugliano/Getty Images

Πανεπιστήμιο χρησιμοποίησε το ChatGPT σε email συμπαράστασης για τους πυροβολισμούς στο Μίσιγκαν

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 19:53
Οι πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών φοιτητών
|Bill Pugliano/Getty Images

Πανεπιστήμιο χρησιμοποίησε το ChatGPT σε email συμπαράστασης για τους πυροβολισμούς στο Μίσιγκαν

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 19:53

Εκεί που πολλοί εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για τη χρήση των αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης από τους μαθητές και τους φοιτητές σε εργασίες και διαγωνίσματα, ένα πανεπιστήμιο βρήκε έναν μάλλον ανορθόδοξο –και για κάποιους ανήθικο– τρόπο να εκμεταλλευθεί αυτή την νέα τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Vanderbilt των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να απολογηθούν επειδή χρησιμοποίησαν το chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT για να γράψουν ένα απλό μήνυμα συμπαράστασης μέσω email προς τους φοιτητές, μετά από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το email, γράφει ο Guardian, εστάλη μέσω του ChatGPT την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης στο Peabody College of Education and Human Development. Την είδηση μετέδωσε αρχικά η φοιτητική εφημερίδα Vanderbilt Hustler.

Το μήνυμα ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί στο Μίσιγκαν, κατά τους οποίους σκοτώθηκαν τρεις φοιτητές, ήταν μια υπενθύμιση της σημασίας να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς. «Ενας από τους βασικούς τρόπους για την προώθηση μιας κουλτούρας φροντίδας στην πανεπιστημιούπολή μας είναι η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ μας» ανέφερε το σύντομο μήνυμα. «Αυτό περιλαμβάνει την συναναστροφή με ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και προοπτικές, το να ακούμε τις ιστορίες τους και την επίδειξη ενσυναίσθησης και υποστήριξης».

Στο κάτω μέρος του μηνύματος, όμως, με μικρά γράμματα, το email ανέφερε: «Παράφραση από το γλωσσικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT της OpenAI, προσωπική επικοινωνία». Το μήνυμα υπογραφόταν από δύο διαχειριστές.

Η Νικόλ Τζόζεφ, μία από τις αναπληρώτριες κοσμήτορες που υπέγραψαν την επιστολή, έστειλε ένα νέο μήνυμα ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι η χρήση του ChatGPT για τη σύνταξη του μηνύματος ήταν «κακή επιλογή», ανέφερε η φοιτητική εφημερίδα.

«Ενώ πιστεύουμε στο μήνυμα της συμμετοχικότητας που εκφράζεται στο email, η χρήση του ChatGPT για τη δημιουργία επικοινωνιών εκ μέρους της κοινότητάς μας σε μια περίοδο θλίψης και ως απάντηση σε μια τραγωδία, έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες που χαρακτηρίζουν το Peabody College», ανέφερε στο μήνυμά της.

«Οπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες που επηρεάζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτή η στιγμή δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι γνωρίζουμε και τι πρέπει να μάθουμε ακόμη για την Τεχνητή Νοημοσύνη», τονίζεται.

Η Τζόζεφ και η βοηθός πρύτανη Χασίνα Μογιουντίν, η οποία επίσης υπέγραψε το αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απομακρύνθηκαν από τις αρμοδιότητές τους στο γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης, ενώ το πανεπιστήμιο διεξάγει έρευνα, ανέφερε το ABC News.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...