486
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στέφει τον γιο της Κάρολο πρίγκιπα της Ουαλίας, την 1η Ιουλίου 1969. Σήμερα, ως βασιλιάς της Αγγλίας πλέον, ο Κάρολος Γ' φέρεται να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 63% των Βρετανών | Anwar Hussein/Getty Images

Ο Κάρολος είναι καλύτερος από τον «Κάρολο» και θα πετύχει!

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2023, 10:00
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στέφει τον γιο της Κάρολο πρίγκιπα της Ουαλίας, την 1η Ιουλίου 1969. Σήμερα, ως βασιλιάς της Αγγλίας πλέον, ο Κάρολος Γ' φέρεται να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 63% των Βρετανών
|Anwar Hussein/Getty Images

Ο Κάρολος είναι καλύτερος από τον «Κάρολο» και θα πετύχει!

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2023, 10:00

Τι αμφιβολίες έχουν οι Βρετανοί για την ενθρόνιση του Καρόλου Γ’ στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ; Δύο ειδών, τουλάχιστον κατά την Corriere della Sera. Και ρεαλιστικές, θα λέγαμε, και… τηλεοπτικές. Διότι, όπως φαίνεται, ενδέχεται να μπερδεύουν την πραγματικότητα με «το γυαλί».

Οι… ιθαγενείς της εξωτικής αυτής Νήσου δίπλα στην Ευρώπη, γνωρίζουν ένα συγκεκριμένο στυλ μοναρχίας, το «μπραντ Ελισάβετ», την ιστορία της πριγκίπισσας που έγινε βασίλισσα στα 25 χρόνια της και κάθισε στον θρόνο 70 χρόνια, γράφει το ιταλικό Μέσο. Ο Κάρολος, αντιθέτως, είναι διαφορετικός χαρακτήρας από την αείμνηστη μαμά του και στέφεται σε προκεχωρημένη ηλικία. Θα αποδεχθούν, θα μεταβολίσουν εύκολα οι Βρετανοί αυτή την αντίφαση;

Το δεύτερο ερώτημα που βασανίζει τον αρθρογράφο αφορά το αν ο υπαρκτός Κάρολος, αυτός που αποτελείται από σάρκα και οστά και θα γίνει βασιλιάς, τυγχάνει άνθρωπος καλύτερος από τον χαρακτήρα «Κάρολο» της τηλεοπτικής σειράς «The Crown».

Διότι, λέει, ο τηλεοπτικός ρόλος έχει δείξει σε όλον τον κόσμο τις χειρότερες πλευρές του – αυτού του «Καρόλου», τέλος πάντων, του ψεύτικου, τις σκοτεινές πλευρές.

Για να λύσει τις παραπάνω απορίες του, ο αρθρογράφος συμβουλεύτηκε ένα πόνημα της συναδέλφου του στην εφημερίδα, Ενρίκα Ρόντολο, τη βιογραφία του Καρόλου Γ’ της Αγγλίας (ένθετη φωτογραφία). Στις σελίδες του βιβλίου τα πάντα δείχνουν ότι ο Κάρολος είναι διαφορετικός από τον «Κάρολο» του ρόλου στο «The Crown», πολύ καλύτερος άνθρωπος, συνεπώς θα τα καταφέρει στον ρόλο του βασιλιά.

Σύμφωνα με τη βιογραφία που έγραψε η Ιταλίδα, ο Κάρολος Γ’ είναι αποφασισμένος, με βασιλικό πείσμα, να φτιάξει οπωσδήποτε τη σχέση με τον γιο του, Χάρι, ούτως ώστε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της Ελισάβετ. Ποια ήταν αυτή; Η επανένωση της βασιλικής οικογενείας, παρά τις ρήξεις και τα σκάνδαλα που έκαναν το Μπάκιγχαμ… σίριαλ στο Netflix. Σε αυτή την προσπάθεια θα σταθεί στο πλευρό του και η Καμίλα.

♦ Διαβάστε: Ο Κάρολος Γ’ αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες

Ο Κάρολος, βέβαια, περίμενε πολύ, 74 ολόκληρα χρόνια. Ομως, το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να περάσει από τις συντηρητικές ιδέες της νιότης του στις προοδευτικότερες του σήμερα, περί οικολογίας λόγου χάρη. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος άλλαξε και με τρόπο περίεργο, για αυτόν τον λόγο η Ρόντολο στο βιβλίο της γράφει ότι ο Κάρολος έχει να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση του «κινήματος ακύρωσης» που σαρώνει τον Δυτικό κόσμο, βασικά τον αγγλοσαξονικό. Η βρετανική μοναρχία είναι ένας πολύ «λευκός θεσμός», άρα έχει εχθρούς όσους της χρεώνουν ρατσισμό και αποικιοκρατία.

O Ντόμινικ Γουέστ και η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, πρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα Νταϊάνα, αντίστοιχα, στο «The Crown», στην παγκόσμια πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου της σειράς του Netflix, στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Theatre Royal Drury Lane του Λονδίνου (Mike Marsland/WireImage/GettyImages)

Τα γκάλοπ, πάντως, δείχνουν ότι ο Κάρολος ως πρόσωπο συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 63% των ερωτηθέντων Βρετανών. Ισως να έχουν πικραθεί οι Βρετανοί από το Παλάτι τους, όμως είναι περισσότερο πικραμένοι από τη Βουλή τους, κρίνει η Ρόντολο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...