370
Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι | IntimeNews

Ο Τεντόγλου βγάζει σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα «παράτυπα» παπούτσια του

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2023, 13:45
Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι
|IntimeNews

Ο Τεντόγλου βγάζει σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα «παράτυπα» παπούτσια του

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2023, 13:45

Το πρόσωπο των ημερών έχει γίνει ο Μίλτος Τεντόγλου που έχει καταφέρει με τις αθλητικές επιδόσεις του και το αυθεντικό του στυλ να κερδίσει την αγάπη των φίλων του κλασσικού αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο έλληνας πρωταθλητής είδε την Τετάρτη τον αρμόδιο οργανισμό World Athletics να ακυρώνει την κορυφαία επίδοσή του στον κόσμο για το 2023 λόγω «παράτυπων» παπουτσιών και ξέσπασε με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Λίγες ώρες μετά όμως, απάντησε στο ταρτάν του Λιεβέν της Γαλλίας και έκανε ξανά την καλύτερη επίδοση στον κόσμο πηδώντας στα 8,41 μέτρα.

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8,40 μ. όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8.41, ήταν οκ, ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό», δήλωσε αρχικά ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, επιστρέφοντας στην Αθήνα.

«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε (σ.σ. με τα παπούτσια), ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστεία όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», συμπλήρωσε, ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ερωτηθείς για το ότι το παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή, σημείωσε: «Προφανώς αυτό ισχύει για αυτό τους κοροϊδεύουμε εμείς οι αθλητές για αυτό που έκαναν. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν».

Όσο για το τι έκανε όταν έμαθε για την ακύρωση της επίδοσης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους απάντησε: «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο “καρφί” (σ.σ. τα παπούτσια με τα οποία αγωνίζονται οι αθλητές του στίβου) ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό. Αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση», εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε ότι υπάρχει η σκέψη να διατεθούν προς πώληση σε δημοπρασία τα «επίμαχα» παπούτσια του «χρυσού» Ολυμπιονίκη και τα έσοδα να διατεθούν για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Πομάσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...