223
Τούρκοι ανθρακωρύχοι αγκαλιάζονται μετά από μία διάσωση | REUTERS/Kemal Aslan

Τουρκία: «Αυτή που δεν πεθαίνει», η 17χρονη Αλέινα Ελμέζ βρέθηκε ζωντανή 248 ώρες μετά τον σεισμό

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2023, 14:56
Τούρκοι ανθρακωρύχοι αγκαλιάζονται μετά από μία διάσωση
|REUTERS/Kemal Aslan

Τουρκία: «Αυτή που δεν πεθαίνει», η 17χρονη Αλέινα Ελμέζ βρέθηκε ζωντανή 248 ώρες μετά τον σεισμό

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2023, 14:56

Συνεχίζονται τα «θαύματα» στην Τουρκία: Μια 17χρονη διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στη νότια επαρχία Καχραμανμαράς, 10 ημέρες ή 248 ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ που έπληξαν την περιοχή στις 6 Φερβουαρίου.

Η Αλέινα Ελμέζ, το επίθετο της οποίας σημαίνει «αυτή που δεν πεθαίνει», ανασύρθηκε ζωντανή την Πέμπτη, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, παρά το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει και το πολικό ψύχος που επικρατεί στην περιοχή.

Η νεαρή κοπέλα είχε τις αισθήσεις της τη στιγμή που οι διασώστες την απεγκλώβισαν και μπόρεσε να ανοιγοκλείσει τα μάτια της, όπως της ζήτησαν οι γιατροί που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσε ένας από τους διασώστες.

Με δάκρυα στα μάτια ο θείος της φίλησε έναν προς έναν τους εθελοντές που την έσωσαν.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ασύγκριτο να βλέπουμε τη χαρά της οικογένειας», δήλωσε ο Ισμαήλ, ένας από τους διασώστες, οι οποίοι επιχειρούσαν στο συγκεκριμένο κτίριο επί μία εβδομάδα.

Μία 74χρονη επίσης διασώθηκε μετά από 222 ώρες, ενώ έξι ώρες νωρίτερα είχε διασωθεί μία 42χρονη γυναίκα, η Μελικέ Ιμάμογλου.

Εθελοντές, κυρίως ανθρακωρύχοι που έχουν φτάσει στις πληγείσες περιοχές από διάφορα σημεία της Τουρκίας, εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

«Ολοι οι ανθρακωρύχοι θα σας πουν το ίδιο. Ηρθαμε εδώ με την ελπίδα να εντοπίσουμε έναν ήχο που προέρχεται από κάποιον επιζώντα», εξήγησε ο ανθρακωρύχος Αλί Ακντογάν. «Ακόμη κι αν ο ήχος προέρχεται από μια γάτα, θα προσπαθήσουμε να τη σώσουμε»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...