355
Αποψη του AKS Hinitsa Bay |

Αλλαξαν χέρια δύο ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2023, 15:45
Αποψη του AKS Hinitsa Bay
|

Αλλαξαν χέρια δύο ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2023, 15:45

Σε μία ακόμη επιθετική κίνηση με την εξαγορά δύο ξενοδοχείων στο Πόρτο Χέλι, των AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli, συμφερόντων της οικογένειας του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Σιακόλα, προέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον, σε ένα deal της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματία που πριν από λίγους μήνες απέκτησε το  λεγόμενο Κτήμα Αλεξίου, έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, έναντι επίσης 50 εκατ. ευρώ , αλλά και επιπλέον έκταση μεταξύ του εν λόγω κτήματος και της τοποθεσίας Χηνίτσα όπου βρίσκεται και η μία από τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες που απέκτησε πρόσφατα.

Παράλληλα, όπως γράφει η «Καθημερινή», εμφανίζεται να ενδιαφέρεται και για πολύ μεγάλο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή.

Συγκεκριμένα. σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας, ο ιρλανδός επιχειρηματίας είναι και εκ των ενδιαφερομένων για την αξιοποίηση της έκτασης 624 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή, στη θέση Βερβερόντα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα,  οι δυνατότητες δόμησης και αυτής της έκτασης είναι περιορισμένες και οποιοδήποτε μεγαλύτερη ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσω της εκπόνησης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ). Να πολεοδομηθεί δηλαδή με Προεδρικό Διάταγμα.

Μελέτη που είχε γίνει προ ετών για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ προέβλεπε μέγιστη συνολική δόμηση περίπου 25.000 τετραγωνικών με μεικτή χρήση σε δύο ζώνες: Η πρώτη 427,4 στρεμμάτων για χρήσεις τουρισμού και η δεύτερη 200 στρεμμάτων για τη δημιουργία αεροδρομίου.

Οσον αφορά τα AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli,  η μία μονάδα βρίσκεται στον παραλιακό μέσα στο Πόρτο Χέλι και η άλλη στην παραλία της Χηνίτσας. Η AKS Hotels ξεκίνησε το 1998 αγοράζοντας το AKS Porto Heli, δυναμικότητας 404 κλινών, το οποίο διαθέτει και συνεδριακό, ενώ προσέθεσε το 2000 και το AKS Hinitsa Bay δυναμικότητας 385 κλινών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», ο Κόλσον σχεδιάζει την περαιτέρω αναβάθμισή τους ώστε να λειτουργήσουν ως μονάδες πέντε αστέρων.

Στο Κτήμα Αλεξίου, που πέρασε στον έλεγχό του στις αρχές του 2022, o επιχειρηματίας φέρεται να αξιολογεί την ανάπτυξη πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών που θα φέρουν αναγνωρίσιμο διεθνές εμπορικό σήμα όπως ενδεχομένως της Four Seasons. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι το  Κτήμα Αλεξίου διαθέτει και ένα μικρό, παρωχημένο και μη λειτουργικό ιδιωτικό αεροδρόμιο με διάδρομο μήκους 700 μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...