329
Από τη συνομιλία του Πρωθυπουργού με συνταξιούχους στη Φλώρινα | INTIMEnews

Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 13:37
Από τη συνομιλία του Πρωθυπουργού με συνταξιούχους στη Φλώρινα
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 13:37

Την καταβολή εφάπαξ έκτακτης ενίσχυσης σε όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς από τον νόμο Κατρούγκαλου, ανακοίνωσε επισήμως από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμανθεί μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, και το σχετικό κονδύλι θα φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ. Πάντα όμως, όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η εξειδίκευση του μέτρου στήριξης χιλιάδων συνταξιούχων θα γίνει την Τετάρτη από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Οταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για την αύξηση συντάξεων το 2023 γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στη σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά μέσα της Κοζάνης.

Και  εξέφρασε «επιεικώς τον προβληματισμό» του για την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε με τον νόμο Κατρούγκαλου την προσωπική διαφορά και τώρα λέει ότι ως δια μαγείας, με έναν νόμο και ένα άρθρο θα τον καταργήσει.

Στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε πως υπήρξαν αδικίες ακόμη και σε περιπτώσεις συνταξιούχων με χαμηλές συντάξεις.

Πλέον όμως, σημείωσε, έχουμε καλύτερη εικόνα για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού, και ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε αυτούς τους συνταξιούχους, ύψους από 200 έως 300 ευρώ, ανάλογα των συντάξιμων αποδοχών τους.

Η παροχή αυτή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε ότι το δημοσιονομικό κόστος θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ, στα πλαίσια πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, όπως έσπευσε να επισημάνει.

Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τον δρόμο της δημοσιονομικής υπεθυνότητας και  οσο δημιουργείται δημοσιονομικός θα διορθώνουμε τέτοιους είδους αδικίες, δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός.

Προλαμβάνοντας τέλος όσους σπεύσουν να μιλήσουν για επιδοματική πολιτική, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αν υπάρχουν σήμερα χαμηλοσυνταξιούχοι που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν είδαν αυξήσεις, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει και μίλησε για για σχέση ειλικρίνειας με τους συνταξιούχους. Γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι συνταξιούχοι θυμούνται καλά ποιος ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου, ποιος πετσόκοψε τις συντάξεις τους και ποιος τους έστειλε να κλαίνε έξω από τα ΑΤΜ το 2015.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...