230
Από παλιότερη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη. Πίσω αριστερά διακρίνεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή για Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλο πρότεινε η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 20:13
Από παλιότερη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη. Πίσω αριστερά διακρίνεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή για Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλο πρότεινε η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 20:13

Υπέρ της απαλλαγής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας που αντιμετωπίζουν τάχθηκε τη Δευτέρα η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Ολγα Σμυρλή, υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής για την δικαζόμενη εισαγγελική λειτουργό, αλλά ούτε και για τον πρώην υπουργό.

Ειδικότερα, η κατηγορία σε βάρος της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη αφορούσε την παράλειψη της να στείλει στη Βουλή αναφορές που είχε υποβάλει το ΚΙΝΑΛ για δύο πρώην υπουργούς Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τις τιμολογήσεις των φαρμάκων. Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, η παράλειψη της κυρίας Τουλουπάκη είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η Βουλή της αρμοδιότητας της να ελέγξει τα καταγγελλόμενα από το ΚΙΝΑΛ σε βάρος των δύο πρώην υπουργών Υγείας.

Σύμφωνα με την κυρία Σμυρλή, ωστόσο, η παράλειψη που αποδίδεται στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη δεν στοιχειοθετείται και για τον λόγο αυτόν πρότεινε την απαλλαγή της, αλλά και την απαλλαγή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δικάζεται ως ηθικός αυτουργός για κατάχρηση εξουσίας της Ελένης Τουλουπάκη.

«Προτείνω, ήταν το συμπέρασμα της εισαγγελικής πρότασης, την απαλλαγή και των δύο, της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα», ανέφερε.

Ακόμα και αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο, συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...