223
| CreativeProtagon / EPA / EU

Qatargate: Ο δικηγόρος του μακελάρη του Μπατακλάν αναλαμβάνει την Εύα Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 19:31
|CreativeProtagon / EPA / EU

Qatargate: Ο δικηγόρος του μακελάρη του Μπατακλάν αναλαμβάνει την Εύα Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 19:31

Την υπεράσπιση της ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate ανέλαβε ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού προσώπου στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι, Σβεν Μαρί, σύμφωνα με το Politico.

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος του Βελγίου δήλωσε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα ότι θα αναλάβει την υπεράσπιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο διαφθοράς στη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος την ευρωβουλευτή.

«Παίρνω τη σκυτάλη», δήλωσε σχετικά ο Μαρί. Ο Αντέ Ριζόπουλος επιβεβαίωσε ότι δεν ασχολείται πλέον με την υπόθεση της κυρίας Καϊλή, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση.

Ο Μαρί είναι ιδιαίτερα γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, λόγω του πελατολογίου και των δημόσιων εμφανίσεών του στα ΜΜΕ κ.ο.κ.. Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα της τρομοκρατικής ομάδας που εξαπέλυσε τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνους και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Πριν από αυτή την υπόθεση, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου», σύμφωνα, πάντα, με το Politico, εξαιτίας πελατών του όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Οπως άλλωσε έχει δηλώσει και ο ίδιος, δεν είναι «ένας δικηγόρος που θέλει να αναλαμβάνει μόνο τα θύματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...