321
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά σε φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ | Sputnik/Maksim Mishin/Pool via REUTERS

Με διπλά τακούνια εμφανίστηκε ο Πούτιν σε συνάντηση με φοιτητές

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 12:00
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά σε φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ
|Sputnik/Maksim Mishin/Pool via REUTERS

Με διπλά τακούνια εμφανίστηκε ο Πούτιν σε συνάντηση με φοιτητές

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 12:00

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε στόχος περιπαικτικών σχολίων στα social media καθώς κατά την επίσκεψή του σε πανεπιστήμιο της Μόσχας φαίνεται να φοράει ενισχυμένα τακούνια για να του δώσουν λίγους πόντους σε ύψος.

Δεν είναι γνωστό το ακριβές ανάστημα του ρώσου προέδρου, το οποίο σύμφωνα με τους Times είναι χαμηλότερο του 1,71. Είναι εμφανές όμως, όταν φωτογραφίζεται με ξένους ηγέτες, ρώσους αξιωματούχους και πολίτες, ότι είναι πιο κοντός σε σχέση με τον μέσο όρο ύψους.

Την Τετάρτη, ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου φωτογραφήθηκε ανάμεσα σε φοιτήτριες και φοιτητές, φορώντας διπλά τακούνια.

Ζουμ στα διπλά τακούνια του Βλαντίμιρ Πούτιν

Σχόλια για το ύψος του έχουν γίνει συχνά από πολιτικούς, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς στο εξωτερικό. Το 2014, ο ουκρανός ολιγάρχης Ιγκόρ Κολομόισκι τον είχε περιγράψει ως έναν «σχιζοφρενή κοντό», που είχε φέρει την Ουκρανία και τη Ρωσία κοντά σε πολεμική σύγκρουση.

Πέρυσι, μετά τη ρωσική εισβολή, ο βρετανός βουλευτής των Τόρις, Τζούλιαν Λούις, είχε πει στη Βουλή ότι ο Πούτιν είναι κλασικό παράδειγμα «του συνδρόμου του μικρόσωμου άντρα».

Ο Μαρκ βαν Βουγκτ, καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, ανέφερε ότι ο ρώσος πρόεδρος μπορεί να έχει «το σύνδρομο του Ναπολέοντα», δηλαδή να γίνεται επιθετικός στην προσπάθειά του να «ισοφαρίσει» το μικρό ύψος του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανάμεσα σε φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας – Sputnik/Maksim Mishin/Pool via REUTERS

Εξίσου κοντός –και επιθετικός στις δηλώσεις του– είναι και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, ο οποίος, όπως και ο Πούτιν, προσπαθεί να κρύψει το πραγματικό ύψος του με διάφορα τρικ.

Οταν ετοιμαζόταν να γίνει πρόεδρος, το 2008, ένας δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι αξιωματούχοι είχαν ζητήσει από τους φωτορεπόρτερ να φωτογραφίζουν τον Μεντβέντεφ από χαμηλή γωνία. Οι συνεργάτες του τον είχαν συμβουλέψει επίσης να κάνει ένα βήμα μπροστά όταν φωτογραφίζεται ανάμεσα σε ομάδα ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...