156
Λουλούδια για τα θύματα του Ντνίπρο, στο χιονισμένο μνημείο της ουκρανής ποιήτριας, στη Μόσχα | Social media

Μόσχα: Συνελήφθησαν πολίτες που άφηναν λουλούδια για τους νεκρούς της πολυκατοικίας στο Ντνίπρο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 10:36
Λουλούδια για τα θύματα του Ντνίπρο, στο χιονισμένο μνημείο της ουκρανής ποιήτριας, στη Μόσχα
|Social media

Μόσχα: Συνελήφθησαν πολίτες που άφηναν λουλούδια για τους νεκρούς της πολυκατοικίας στο Ντνίπρο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 10:36

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα διότι πήγαν να αφήσουν λουλούδια στο μνημείο για την ουκρανή ποιήτρια Λέσια Ουκραΐνκα, στη μνήμη των 45 αμάχων που σκοτώθηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στο Ντνίπρο της Ουκρανίας.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες το απόγευμα, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, OVD-Info.

Στο μνημείο για τη Λέσια Ουκραΐνκα, σε πάρκο στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, πολίτες άφηναν λουλούδια τα τελευταία 24ωρα, ενώ στον χώρο είχε τοποθετηθεί καδραρισμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία που εικονίζει την πολυκατοικία που καταστράφηκε στο Ντνίπρο.

Ορισμένοι άφηναν μπλε και κίτρινα λουλούδια στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, ενώ άλλοι λούτρινα παιχνίδια. Στα θύματα του πλήγματος συγκαταλέγονταν παιδιά. Διερχόμενοι θεάθηκαν να κλαίνε στο αυτοσχέδιο μνημείο.

Κάποια στιγμή, δίπλα στο μνημείο στάθμευσε όχημα της αστυνομίας για να σταματήσει όποιον επιχειρούσε να τιμήσει τους ουκρανούς νεκρούς.

Οι δημόσιες αντιπολεμικές εκδηλώσεις στη Ρωσία έχουν γίνει εξαιρετικά σπάνιες μετά τη σκληρή καταστολή των Αρχών. Ελάχιστες διαδηλώσεις έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...