203
Η Ολένα Ζελέσκα στο βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ | REUTERS/Arnd Wiegmann

Η Ζελένσκα μίλησε στο Νταβός και ζήτησε τη στήριξη των πλουσίων

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 19:21
Η Ολένα Ζελέσκα στο βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ
|REUTERS/Arnd Wiegmann

Η Ζελένσκα μίλησε στο Νταβός και ζήτησε τη στήριξη των πλουσίων

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 19:21

Η σύζυγος του ουκρανού προέδρου Βολομντίμιρ Ζελένσκι, η Ολένα Ζελένσκα, 44 ετών, εμφανίστηκε στο Νταβός και μίλησε από του βήματός του. Η Corriere della Sera περιέγραψε με μοναδικό τρόπο τόσο το στυλ της ίδιας όσο και το περιεχόμενο της ομιλίας της, αν και ο υπογράφων το σχετικό σημείωμα, ο Φεντερίκο Φουμπίνι, απεστάλη στο ελβετικό χωριό επειδή τυγχάνει οικονομικός συντάκτης.

Ζελένσκα, Φον ντερ Λάιεν και Σβαμπ στο εφετινό «Νταβός» (REUTERS/Arnd Wiegmann)

«Κομψή. Τα μαλλιά της τέλεια, όμως το πρόσωπό της κουρασμένο και τσιτωμένο. Κόκκινα μάτια και σκληρό βλέμμα. Στο ακροατήριο των τραπεζιτών, των μάνατζερ και των πολιτικών του Νταβός μίλησε σκληρά: ‘‘Είστε όλοι άτομα με μεγάλη επιρροή, όμως δεν χρησιμοποιείτε όλοι την επιρροή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποιες φορές τη χρησιμοποιείτε όχι για ενότητα, αλλά για περισσότερο διχασμό’’ τους είπε.

»Και συνέχισε: ‘‘Είναι πολύ πιο σημαντικό να χρησιμοποιηθεί η επιρροή σας τώρα, που η ρωσική επιθετικότητα απειλεί την Ευρώπη και διακινδυνεύεται η κατάρρευση του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Πώς μπορείτε να μιλάτε περί κλιματικής ουδετερότητας στο Νταβός, όταν ολόκληρες πόλεις στην Ουκρανία συνεχίζουν να καίγονται;»

Η Ζελένσκα δεν ξέχασε να ζητήσει και «απελευθέρωση» των «πολλών χιλιάδων» ουκρανών κρατουμένων αλλά και των «μεταφερθέντων» στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...