213
«Εχουμε πέντε μήνες, κανένα διάλλειμα για πέντε μήνες», είχε δηλώσει ήδη από την περσαμένη εβδομάδα ο Ερντογάν | ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/HOW HWEE YOUNG

Bloomberg: Ο Ερντογάν «έδειξε» πρόωρες εκλογές στις 14 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2023, 16:57
«Εχουμε πέντε μήνες, κανένα διάλλειμα για πέντε μήνες», είχε δηλώσει ήδη από την περσαμένη εβδομάδα ο Ερντογάν
|ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/HOW HWEE YOUNG

Bloomberg: Ο Ερντογάν «έδειξε» πρόωρες εκλογές στις 14 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2023, 16:57

Την επίσπευση των εκλογών φάνηκε πως επιθυμεί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπαινίχθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν νωρίτερα από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπονόησε σε ομιλία του ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν στις 14 Μαΐου, ημερομηνία που θα άφηνε στην αντιπολίτευση της χώρας λιγότερο από πέντε μήνες για να ορίσει έναν υποψήφιο.

«Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, ο κόσμος έχει τον λόγο”», ήταν η επίμαχη φράση του Ερντογάν, ο οποίος αναφέρεται συχνά στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές, ο οποίος συνελήφθη μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960 και εκτελέστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε αναφερθεί και πάλι στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Ιούνιο. ο.

Αναφορές στην ίδια ημερομηνία ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έγιναν και από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης στη γείτονα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιον υποψήφιο θα «κατεβάσει» απέναντι στον Ερντογάν, ωστόσο ο Κιλιτσντάρογλου έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος αναμετρηθεί με τον τούρκο πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...