377
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς σε παλαιότερη κοινή παρουσία τους στη Βουλή | George Vitsaras / SOOC

Οικονόμου σε Τσίπρα: Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 09:35
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς σε παλαιότερη κοινή παρουσία τους στη Βουλή
|George Vitsaras / SOOC

Οικονόμου σε Τσίπρα: Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 09:35

Εναν νέο πολιτικό κεφάλαιο στην υπόθεση του περιβόητου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και των διασυνδέσεων του τότε αρμοδίου υπουργού Νίκου Παππά με τον εργολάβου Χρήστο Καλογρίτσα, άνοιξε η κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο της γραμματέως του εν λόγω επιχειρηματία, Ευθαλίας Διαμαντή. Και αυτό διότι τα όσα είπε η κυρία Διαμαντή έδωσαν λαβή στην κυβέρνηση να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο για τον κ. Παππά, Νο 2 της Πρώτης Φοράς Αριστερά, η γραμματέας του άλλοτε «προτιμητέου» επιχειρηματία από την κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε για «τσάντες με λεφτά» που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου προς ενίσχυση του κόμματος και για τη χρηματοδότηση των μεγαλεπήβολων τότε σχεδίων για τη δημιουργία του «περίφημου» SYRIZA TV.

«Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα», είπε η Ευθαλία Διαμαντή, ενώ χρήματα διοχετεύονταν και σε δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα για την πραγμάτωση του στόχου της λειτουργίας του καναλιού της Αριστεράς (και της εφημερίδας που επίσης βρισκόταν τότε στα σκαριά).

Η γραμματέας του Χρήστου Καλογριτσα κατέθεσε μάλιστα στο Ειδικό Δικαστήριο  ότι τα πόσά που έφευγαν από τον επιχειρηματία για την Κουμουνδούρου ήταν επταψήφια (!), διευκρινίζοντας ότι αποδέκτης των εν λόγω ποσών ήταν το κόμμα και όχι προσωπικά ο κ. Παππάς, όπως μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μάνδρου.

Με αφορμή την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, για τα αμείλικτα ερωτήματα που -όπως υπογραμμίζει στη σχετική δήλωσή του- προκύπτουν για τις διαδρομές «μαύρου χρήματος» προς τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντί να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...