185
Η Φαεζέχ Χασεμί σε διαδήλωση υπέρ μεταρρυθμίσεων, το 2016 | EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Τεχεράνη: Στη φυλακή για «αντικρατική προπαγάνδα» η κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 13:10
Η Φαεζέχ Χασεμί σε διαδήλωση υπέρ μεταρρυθμίσεων, το 2016
|EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Τεχεράνη: Στη φυλακή για «αντικρατική προπαγάνδα» η κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 13:10

Η ακτιβίστρια κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών σε δικαστήριο της Τεχεράνης.

Η δικηγόρος δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε η Φαεζέχ Χασεμί. Πάντως, ο εισαγγελέας της Τεχεράνης είχε απαγγείλει σε βάρος της Χασεμί κατηγορίες για «προπαγάνδα εναντίον του συστήματος», σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει τον Σεπτέμβριο ότι είχε συλληφθεί για «υποκίνηση ταραχών» στην Τεχεράνη στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών, επειδή δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της.

«Μετά τη σύλληψή της, η Φαεζέχ Χασεμί καταδικάσθηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, όμως η καταδίκη δεν είναι τελεσίδικη», έγραψε στο Twitter η συνήγορός της, Νεντά Σαμς.

Το 2012, η Φαεζέχ Χασεμί είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση και της είχαν απαγορευθεί οι πολιτικές δραστηριότητες για «αντικρατική προπαγάνδα» που χρονολογούνταν από την επίμαχη προεδρική εκλογή του 2009.

Ο πατέρας της πέθανε το 2017.

Οι ρεαλιστικές πολιτικές οικονομικής φιλελευθεροποίησης και καλύτερων σχέσεων με τη Δύση του πρώην προέδρου Ραφσαντζανί είχαν τόσο ένθερμους υποστηρικτές όσο και φανατικούς επικριτές στη διάρκεια της ζωής του. Ηταν μάλιστα, ένας από τους ιδρυτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...