226
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες στις Φιλιππίνες θα γίνονται ολοένα ισχυρότερες καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανεβαίνει | Reuters Archive

Φιλιππίνες: Καταστροφικές πλημμύρες με απολογισμό οκτώ νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2022, 11:17
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες στις Φιλιππίνες θα γίνονται ολοένα ισχυρότερες καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανεβαίνει
|Reuters Archive

Φιλιππίνες: Καταστροφικές πλημμύρες με απολογισμό οκτώ νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2022, 11:17

Σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων είχαν ως αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου 46.000 να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές πολιτικής προστασίας.

Επίσης, προσέθεσαν ότι αγνοείται η τύχη 19 πολιτών μετά από μία εβδομάδα ισχυρών εποχικών βροχοπτώσεων στο νότιο και το ανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Η ακτοφυλακή ανέφερε πως διέσωσε από τις πλημμύρες περισσότερες από 20 οικογένειες στην πόλεις Κλαρίν και Οζαμίζ. «Το νερό ανέβηκε μέχρι το στήθος σε ορισμένες ζώνες, όμως σήμερα (Δευτέρα) σταμάτησε να βρέχει», δήλωσε τηλεφωνικά ένα μέλος της πολιτικής προστασίας, ο Ρόμπινσον Λάκρε, από την πόλη Γκινγκούγκ.

Από τους 45.700 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, οι 33.000 κατοικούσαν στην Γκινγκούγκ. Τέσσερις θάνατοι, οι τρεις από πνιγμό, ανακοινώθηκαν στις γειτονικές πόλεις Χιμένες και Τουντέλα, στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι, πνίγηκαν στις πόλεις Λιμπμανάν και Τιναμπάκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Εξάλλου, δύο μέλη του πληρώματος ενός αλιευτικού έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ναυάγησε εξαιτίας των σφοδρών ανέμων την ημέρα των Χριστουγέννων στα ανοικτά του νησιού Λέιτε, στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανέφερε η ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι έξι άλλοι άνθρωποι διασώθηκαν.

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται από τις πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής χώρες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες στην περιοχή θα γίνονται ολοένα ισχυρότερες καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανεβαίνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...