264
| INTIMENEWS

Οικονόμου: Ατιμία ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην κομματική αντιπαράθεση

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2022, 10:26
|INTIMENEWS

Οικονόμου: Ατιμία ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην κομματική αντιπαράθεση

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2022, 10:26

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσε ο ισχυρισμός της εφημερίδας «Documento» ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο —η θητεία του οποίου, παρεμπιπτόντως, ανανεώθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ πριν λίγες ημέρες.

Ο κ. Οικονόμου απέδωσε ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας —ένα ακόμα για την υπόθεση των υποκλοπών— κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έφτασε στο σημείο να εμπλέξει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας στην κομματική αντιπαράθεση.

«Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική “Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει:

«Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού. Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα, σε μια από τις συνήθεις ανακοινώσεις της μετά τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη, η Κουμουνδούρου είχε απαιτήσει από τον Πρωθυπουργό «σήμερα κιόλας να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...