328
Ο γνωστός δικηγόρος εξήγησε πως η ευρωβουλευτής δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί για έναν μήνα η προφυλάκισή της «για νομικούς λόγους» | European Union

Δικηγόρος Εύας Καϊλή: «Ζει μια καταστροφή, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:46
Ο γνωστός δικηγόρος εξήγησε πως η ευρωβουλευτής δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί για έναν μήνα η προφυλάκισή της «για νομικούς λόγους»
|European Union

Δικηγόρος Εύας Καϊλή: «Ζει μια καταστροφή, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 18:46

« Η Εύα Καϊλή ζει μια καταστροφή» υποστήριξε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εισερχόμενος στις φυλακές Χάρεν για να την επισκεφθεί, μια ημέρα μετά την απόρριψη του αιτήματος της να αποφυλακιστεί σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επίβλεψη («βραχιολάκι»).

«Η κυρία Καϊλή είναι εντελώς μόνη μέσα στις φυλακές, δυστυχώς και το 22 μηνών παιδί της είναι κι αυτό μόνο του», συνέχισε ο νομικός εκπρόσωπος της ευρωβουλευτή.

«Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της, η Εύα Καϊλή αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή, παρακαλώ σεβαστείτε το», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός δικηγόρος εξήγησε πως η ευρωβουλευτής δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί για έναν μήνα η προφυλάκισή της «για νομικούς λόγους» και επιβεβαίωσε πως θα κατατεθεί νέο αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκιση, που θα επανεξεταστεί μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος της προφυλάκισης της, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, την κυρία Καϊλή επισκέφθηκε στις φυλακές και ο πατέρας της. Οπως μετέδωσε το Μega, κατά την είσοδό του στο ίδρυμα, ο Αλέξανδρος Καϊλής ήταν επιθετικός με τους εκπροσώπους του Τύπου, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο καλύπεται η υπόθεση από τα ΜΜΕ.

«Εδωσε» τρία νέα ονόματα

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η κυρία Καϊλή «έδωσε» στις βελγικές Αρχές τρία νέα ονόματα εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Qatargate: του πρώην εργοδότη του συντρόφου της, Αντρέα Κοτσολίνο, και τουλάχιστον άλλων έξι ευρωβουλευτών, ανάμεσά τους οι Αλεσάντρο Μορέτι και Μπράντο Μενιφέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, η κυρία Καϊλή μίλησε επίσης για επανειλημμένες μεταφορές μετρητών στο σπίτι της στις Βρυξέλλες από τον (επικεφαλής της οργάνωσης) Αντόνιο Παντσέρι.

Οπως φέρεται να είπε, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι λειτουργούσε ως «φύλακας» για λογαριασμό του Κοτσολίνο, πιθανόν λόγω «ηθικής υποχρέωσης» προς τον Παντσέρι, που του είχε προσφέρει τη θέση του κοινοβουλευτικού βοηθού όταν ο ίδιος ήταν ευρωβουλευτής, αλλά και προς τον ίδιο τον Κοτσολίνο, που τον κράτησε στη θέση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...