236
Ο καταδικασθείς σε παλαιότερη φωτογραφία από μεταγωγή του στα δικαστήρια | Cyclades24.gr / ΣΟΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ μέσω InTime News

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:18
Ο καταδικασθείς σε παλαιότερη φωτογραφία από μεταγωγή του στα δικαστήρια
|Cyclades24.gr / ΣΟΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ μέσω InTime News

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 17:18

Το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι της Παρασκευής την ενοχή του κατηγορουμένου για τον φόνο της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος άνδρας κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, όπως ανέφερε το cyclades24.gr. Του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τo λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το έγκλημα διαπράχθηκε έξω από αυτό, με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί όπου βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται επίσης από τον σύντροφό της.

Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε πάλη μεταξύ των δυο πλευρών, προσέθεσε η τοπική ιστοσελίδα. Επίσης, ο άνδρας κατηγορήθηκε ότι δεν έκανε καμία άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και ο ίδιος παραδόθηκε ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχικό επεισόδιο.

Επίσης, το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την επίκληση του άρθρου 36 του Ποινικού Κώδικα περί «ελαττωμένης ικανότητας προς καταλογισμό», καθώς ο κατηγορούμενος δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Τις επόμενες ημέρες ο άνδρας θα οδηγηθεί στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του, κατέληξε το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...