366
Πάνοπλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Μακελειό με τρεις νεκρούς στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 13:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/12/2022 18:00
Πάνοπλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Μακελειό με τρεις νεκρούς στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 13:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/12/2022 18:00

Ενοπλος, γαλλικής υπηκοότητας άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Παρασκευής στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μία εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για «φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας.

«Στόχος ήταν Κούρδοι», δήλωσε ο Ζουάν-Γκολάν Ελιμπέρ, καλλιτέχνης που εργάζεται στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο. Και οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση ήταν μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος του κουρδικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, Νταβίντ Αντίτς.

Ο 69χρονος δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι γαλλικής υπηκοότητας και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV.

Ο συλληφθείς δεν είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

«Διεξάγεται έρευνα για φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

«Η επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της κουρδικής κοινότητας της οδού Ανγκιέν, καθώς και στο απέναντι εστιατόριο και σε κομμωτήριο», δήλωσε στο σημείο της επίθεσης η δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας Αλεξάντρα Κορντεμπάρ. «Ο δράστης έχει τραυματισθεί, όχι πολύ σοβαρά, και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ανακοίνωσε «σταθμό ψυχολογικής βοήθειας στο δημαρχείο του 10ου διαμερίσματος». Η Αν Ινταλγκό ευχαρίστησε επίσης την Αστυνομία «για την αποφασιστική παρέμβασή της», προσθέτοντας ότι συγκινημένη στρέφει τις σκέψεις της στα θύματα και τους οικείους τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...