206
| George Vitsaras / SOOC

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: 108.000 υποψήφιοι για… 5.124 θέσεις στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 13:48
|George Vitsaras / SOOC

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: 108.000 υποψήφιοι για… 5.124 θέσεις στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 13:48

Πόσοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι; Να διοριστούν με μισθό 741 ευρώ τον μήνα, αλλά να εξασφαλίσουν την πολυσυζητημένη μονιμότητα; Οπως ανέφερε η «Καθημερινή» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, περίπου 108.000 συμπολίτες μας, απόφοιτοι τεχνικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δήλωσαν συμμετοχή στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ο οποίος θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο, για 5.124 θέσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, επεσήμανε πως είναι ένας «καλός αριθμός υποψηφίων».

«Είναι αρκετοί ώστε να έχουμε ένα καλό επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά όχι και τόσοι πολλοί ώστε να μας δημιουργήσουν διοικητικά προβλήματα και δυσκολίες», εξήγησε.

Ο νέος μεγάλος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Σάββατο, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 15.000 επιτηρητές. Για την εκπόνηση των θεμάτων που αφορούν τις δεξιότητες και την εργασιακή αποτελεσματικότητα ήδη εργάζεται το τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, ανά βαθμίδα και ειδικότητα θα πρέπει να βρεθούν θεματοδότες που θα εργαστούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για να «βγάλουν» τα θέματα.

Μια «βιομηχανία» πάντως ήδη στήθηκε γύρω από τον μεγάλο αυτόν διαγωνισμό. Είναι τα κάθε είδους φροντιστήρια, που όπως επεσήμανε η «Καθημερινή» προσφέρουν εντατικά μαθήματα με κόστος από 300 έως και 1.400 ευρώ και υπόσχονται στους υποψηφίους «σίγουρη» επιτυχία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...