471
Το λεωφορείο με τους διεθνείς της Αργεντινής λίγο πριν το σταματήσουν οι αρχές για λόγους ασφαλείας | REUTERS/Martin Villar

Χάος στο Μπουένος Αϊρες: Διέκοψαν την παρέλαση του θριάμβου και φυγάδευσαν τους διεθνείς με ελικόπτερα

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 11:49
Το λεωφορείο με τους διεθνείς της Αργεντινής λίγο πριν το σταματήσουν οι αρχές για λόγους ασφαλείας
|REUTERS/Martin Villar

Χάος στο Μπουένος Αϊρες: Διέκοψαν την παρέλαση του θριάμβου και φυγάδευσαν τους διεθνείς με ελικόπτερα

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 11:49

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες την Τρίτη για να χαιρετίσουν τους διεθνείς τους παίκτες που κατέκτησαν το Μουντιάλ, αλλά η παρέλαση του θριάμβου είχε άσχημη κατάληξη.

Ενας 24χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε από οροφή και ένα πεντάχρονο αγόρι βρίσκεται σε κώμα καθώς το χτύπησε ένα κομμάτι μάρμαρο που ξεκόλλησε από ένα μνημείο μέσα στον απίστευτο συνωστισμό.

Η παρέλαση, που αναμενόταν να διαρκέσει οκτώ ώρες, διακόπηκε όταν δύο άνδρες πήδηξαν από γέφυρα μέσα στο ανοικτό λεωφορείο της ομάδας και οι παίκτες συνέχισαν τη διαδρομή με… ελικόπτερα για λόγους ασφαλείας.

Τα ελικόπτερα έκαναν κύκλους πάνω από την πρωτεύουσα και η Γκαμπριέλα Τσερούτι, εκπρόσωπος του προέδρου της Αργεντινής, έγραψε στο Twitter: «Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές πετούν κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούσαν, επειδή ήταν αδύνατο να συνεχίσουν οδικώς με την έκρηξη της ευτυχίας. Ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε ειρηνικά και ας τους δείξουμε την αγάπη και τον θαυμασμό μας».

Η πλατεία της Δημοκρατίας με τον Οβελίσκο γεμάτη κόσμο περιμένει το λεωφορείο που δεν έφτασε ποτέ – REUTERS/Agustin Marcarian

Τα ελικόπτερα επέστρεψαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA) κοντά στο αεροδρόμιο της Εζεΐζα, από όπου είχε ξεκινήσει ο γύρος του θριάμβου το μεσημέρι της Τρίτης.

Πάνω στο φανάρι σκαρφάλωσε ο οπαδός της Εθνικής Αργεντινής – REUTERS/Cristina Sille

Πολλοί φοβόντουσαν από νωρίς για δυστυχήματα καθώς οι Αργεντίνοι είχαν κατακλύσει κάθε σπιθαμή στην διαδρομή που θα ακολουθούσε το λεωφορείο, ενώ κρέμονταν από κολώνες, γέφυρες, δέντρα, φανάρια, στέγες και ταμπέλες, αψηφώντας τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο 24χρονος που χοροπηδούσε πάνω σε μια οροφή, έχασε τη ζωή του όταν «η οροφή έσπασε και έπεσε», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Φερνάντες του Μπουένος Αϊρες.

Ενα από τα ελικόπτερα που παρέλαβαν τους παίκτες της Εθνικής για την εναέρια παρέλαση της νίκης – REUTERS/Gonzalo Colini

Το πεντάχρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στην Πλατεία Σαν Μαρτίν, όπου γιόρταζε τον θρίαμβο.

Ο κόσμος σκαρφάλωσε όπου βρήκε για να έχει καλύτερη θέα – REUTERS/Cristina Sille

Οταν το ανοικτό λεωφορείο πλησίασε μία γέφυρα, δύο νεαροί πήδηξαν, με αποτέλεσμα ο ένας να πέσει ανάμεσα στους παίκτες και να απομακρυνθεί από τους άνδρες ασφαλείας, ενώ ο άλλος… αστόχησε, χτύπησε πάνω στο λεωφορείο και έπεσε μέσα στο πλήθος.

Οι αρχές έδωσαν εντολή στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου να διακόψει την παρέλαση του θριάμβου και απομάκρυναν τους παίκτες με ελικόπτερα.

Αργεντίνοι πάνω σε ταμπέλες στους δρόμους – REUTERS/Agustin Marcarian

Σε άλλα σημεία, έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς.

Πλήθη κόσμου στους αυτοκινητόδρομους από όπου θα περνούσε το λεωφορείο της νίκης -REUTERS/Gonzalo Colini

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...