273
Ζημιές σε σπίτι στο Ριο Ντελ της βόρειας Καλιφόρνιας από τον σεισμό | REUTERS/Fred Greaves

6,4 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια: Tουλάχιστον δύο νεκροί και 11 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 09:21
Ζημιές σε σπίτι στο Ριο Ντελ της βόρειας Καλιφόρνιας από τον σεισμό
|REUTERS/Fred Greaves

6,4 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια: Tουλάχιστον δύο νεκροί και 11 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 09:21

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στη βόρεια Καλιφόρνια εξαιτίας ισχυρού σεισμού στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών, που προκάλεσε καταρρεύσεις, καθιζήσεις και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο σεισμός ισχύος 6,4 βαθμών χτύπησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με επίκεντρο περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Γιουρίκα, λιμάνι στην κομητεία Χάμπολτ, σύμφωνα με το αμερικανική Γεωφυσική Υπηρεσία (USGS).

Στην περιοχή αυτή, που απέχει γύρω στις τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από το Σαν Φρανσίσκο, «δύο άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας έκτακτων ιατρικών περιστατικών κατά τη διάρκεια ή/και αμέσως μετά τον σεισμό», ανέφεραν οι αρχές της κομητείας.  Αλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ενα από τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές στη βόρεια Καλιφόρνια – REUTERS/Fred Greaves

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές –δύο κτίρια κατέρρευσαν– ενώ πάνω από 74.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες το μεσημέρι.

«Η εκτίμηση των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη», πάντως ήδη έχει διαπιστωθεί πως υπήρξαν «εκτεταμένες ζημιές», ειδικά στα δίκτυα αερίου και ύδρευσης στην περιοχή, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Ο σεισμός προκάλεσε ρωγμές σε δρόμο που οδηγεί στη μικρή κοινότητα Φέρνμπριτζ και ζημιές σε σπίτια.

Μηχανικοί εξετάζουν δρόμο που έπαθε ζημιές στην κομητεία Χάμπολντ – REUTERS/Fred Greaves

Πτώσεις βράχων και μικρής έκτασης καταρρεύσεις σημειώθηκαν κατά μήκος δρόμου που συνδέει την κομητεία Χάμπολτ με την κεντρική Καλιφόρνια.

Εχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί, ο πιο ισχυρός εκ των οποίων είχε ισχύ 4,5 βαθμών.

Στην Καλιφόρνια, έχουν γίνει κάπου 40 σεισμοί η ισχύς των οποίων κυμαινόταν μεταξύ των 6 και των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα τελευταία 100 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...