388
Ο Ζελένσκι απονέμει μετάλλιο σε στρατιώτη στη Μπαχμούτ, τους υπερασπιστές της οποίας αποκάλεσε «ήρωες» και μαχητές της ελευθερίας όλων | Facebook / @zelenskiy.official

Αιφνίδια επίσκεψη Ζελένσκι στην Μπαχμούτ, μια «ανάσα» από τις γραμμές των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 19:27
Ο Ζελένσκι απονέμει μετάλλιο σε στρατιώτη στη Μπαχμούτ, τους υπερασπιστές της οποίας αποκάλεσε «ήρωες» και μαχητές της ελευθερίας όλων
|Facebook / @zelenskiy.official

Αιφνίδια επίσκεψη Ζελένσκι στην Μπαχμούτ, μια «ανάσα» από τις γραμμές των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 19:27

Την Μπαχμούτ, την πόλη που προσπαθεί να καταλάβει εδώ και μήνες ο ρωσικός στρατός και αποτελεί ένα από τα κύρια μέτωπα του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Τρίτη ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Ρώσοι έχουν αποπειραθεί πολλές φορές να καταλάβουν τη Μπαχμούτ, γνωστή άλλοτε για τους αμπελώνες και τις αλυκές της, από το καλοκαίρι. Πριν την έναρξη του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου, η πόλη είχε πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκους.

Facebook / @zelenskiy.official

Τους τελευταίους μήνες, γύρω από την πόλη μαίνονται σφοδρές μάχες, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει χωριά και περιοχές έξω από τη Μπαχμούτ, ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις εμφανίζονταν να ελέγχουν την πόλη και μέρος των περιχώρων της.

Ο ουκρανός ηγέτης «συναντήθηκε με στρατιωτικούς, συνομίλησε μαζί τους και απένειμε μετάλλια στους στρατιώτες» της χώρας, ανέφερε το γραφείο του Ζελένσκι, το οποίο αρχικά δεν παρείχε άλλες λεπτομέρειες, αν και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό. Αργότερα, στους επίσημους λογαριασμούς του ουκρανού προέδρου στα social media αναρτήθηκαν και πλάνα από την επίσκεψή του στην πόλη.

Facebook / @zelenskiy.official

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η Ανατολή (σ.σ. το ανατολικό μέτπωο) αντέχει γιατί η Μπαχμούτ μάχεται. Αυτό είναι το οχυρό του ηθικού μας». Ομως, «η υπεράσπιση της ελευθερίας όλων μας περνά μέσα από σκληρές μάχες σε αυτόν τον τόπο και έχει μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές».

«Οι υπερασπιστές της Μπαχμούτ αξίζουν τη μέγιστη υποστήριξη και τη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη μας. Γι’ αυτό είμαι μαζί τους σήμερα. Είναι υπεράνθρωποι. Είναι η δύναμή μας, οι ήρωές μας», κατέληξε στο μήνυμά του.

Αν και ο Ζελένσκι μεταβαίνει τακτικά σε περιοχές κοντά στη γραμμή του μετώπου, η επίσκεψή του στη Μπαχμούτ, στην επαρχία Ντονμπάς, μοιάζει να είναι η πιο παρακινδυνευμένη από όσες έχει κάνει μέχρι στιγμής, παρατήρησε στο σχετικό τηλεγράφημά του το ίδιο Μέσο.

«Ο Ζελένσκι στη Μπαχμούτ. Ο πιο γενναίος πρόεδρος του πιο γενναίου έθνους», σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Μιχάιλο Φεντόροφ στο Telegram.

Facebook / @zelenskiy.official
Facebook / @zelenskiy.official
Facebook / @zelenskiy.official

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...