336
Αργεντίνος με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας εμβολιάζεται κατά της Covid, στο Μπουένος Αϊρες τον Ιούνιο του 2021 | EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Ρωσία: Ο θρίαμβος της Αργεντινής οφείλεται στο… δικό μας εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 14:47
Αργεντίνος με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας εμβολιάζεται κατά της Covid, στο Μπουένος Αϊρες τον Ιούνιο του 2021
|EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Ρωσία: Ο θρίαμβος της Αργεντινής οφείλεται στο… δικό μας εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 14:47

Ολος ο πλανήτης είδε την Κυριακή ότι το Μουντιάλ το κατέκτησε η Αργεντινή χάρη στα μαγικά του Μέσι και τις αποκρούσεις του Μαρτίνεζ. Ολοι εκτός από τους Ρώσους που απέδωσαν τον θρίαμβο των Αργεντίνων στο… Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό!

«Οι περισσότερες δόσεις του Sputnik V που πήγαν στο εξωτερικό, κατέληξαν στην Αργεντινή. Ακόμα και ο πρόεδρος της Αργεντινής εμβολιάστηκε με Sputnik V» σχολίασε σε ανακοίνωση μετά τον τελικό, το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων, το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη του εμβολίου.

Και συνέχισε στην ίδια ανακοίνωση: «Σήμερα η εθνική της ομάδα κέρδισε τη Γαλλία στα πέναλτι και έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Σύμπτωση; Δεν το νομίζουμε».

Καθώς το ρωσικό εμβόλιο ήταν το πρώτο στον κόσμο που έλαβε έγκριση για χρήση (από τις ρωσικές αρχές), η Αργεντινή ήταν μία από τις πρώτες χώρες που το αγόρασε και ξεκίνησε τον εμβολιασμό του πληθυσμού της με το Sputnik V. Ομως, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να βρει άλλα εμβόλια για τη δεύτερη δόση, καθώς οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες, σημειώνουν οι Times.

Στο μεταξύ, σε μία άλλη είδηση σχετική με τον τελικό στο Κατάρ, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα, τρία μέλη των Pussy Riot συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ήταν έτοιμα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο σε κίνηση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στην Ουκρανία και της φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι και υπέρ των γυναικών στο Ιράν. Αργότερα, αφέθηκαν ελεύθερα. Οι Times κατονομάζουν δύο από τους τρεις: είναι οι Πιοτρ Βερζίλοφ και Βερόνικα Νικούλσινα.

Οι δυο τους είχαν κάνει το ίδιο και στον τελικό του 2018 στη Μόσχα, όπου είχαν συλληφθεί αφού έτρεξαν στον αγωνιστικό χώρο, και παρέμειναν στη φυλακή για 15 ημέρες.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου μετά την εισβολή του στον τελικό του Μουντιάλ το 2018, στη Μόσχα – EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Δύο μήνες αργότερα, ο Βερζίλοφ είχε πάει στη Γερμανία για θεραπεία μετά από απόπειρα δηλητηρίασής τους από πράκτορες του Κρεμλίνου, η οποία τον άφησε για ένα διάστημα παράλυτο, τυφλό και κωφάλαλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...