271
O Τέρι Χολ το 1981, την εποχή των μεγάλων επιτυχιών των The Specials | Photo by Solomon N’Jie/Getty Images)

Εσβησε στα 63 του ο Τέρι Χολ, ο τραγουδιστής που τα έβαλε με τη Θάτσερ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 12:00
O Τέρι Χολ το 1981, την εποχή των μεγάλων επιτυχιών των The Specials
|Photo by Solomon N’Jie/Getty Images)

Εσβησε στα 63 του ο Τέρι Χολ, ο τραγουδιστής που τα έβαλε με τη Θάτσερ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 12:00

Η φωνή, ο ήχος και η διαμαρτυρία μιας Βρετανίας που ζούσε το σοκ του ακραίου θατσερισμού, ο φίνος Τέρι Χολ, τραγουδιστής των The Specials, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Αφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο, έπειτα από σύντομη ασθένεια, του Τέρι, του όμορφου φίλου μας, αδελφού, ενός από τους λαμπρότερους τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έχει βγάλει αυτή η χώρα», έγραψαν στο Twitter τα πρώην μέλη του συγκροτήματος της μουσικής σκα, το οποίο άφησε εποχή στα τέλη των 70s και στις αρχές των 80s με επιτυχίες όπως το «Gangsters» και το «Ghost Town».

«Η μουσική του και οι εμφανίσεις του αγκάλιαζαν την πραγματική ουσία της ζωής… την χαρά, τον πόνο, το χιούμορ, τον αγώνα για δικαιοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη», συμπλήρωσαν.

Γεννημένος το 1959 στο Κόβεντρι της δυτικής Αγγλίας, ο Τέρι Χολ έγινε γνωστός μαζί με τους Specials στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Μπήκε το 1977 στο συγκρότημα, το οποίο, με τον τζαμαϊκανό ήχο του, έγινε το σύμβολο της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Βρετανίας σε μία περίοδο φυλετικών εντάσεων αλλά και ακραίας συντηρητικοποίησης της χώρας.

Το 1981, το εμβληματικό «Ghost Town», ένα τραγούδι-διαμαρτυρία για την παρακμή της εποχής Θάτσερ, έφερε το συγκρότημα στην κορυφή της λίστας των επιτυχιών επί πολλές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Τέρι Χολ συνεργάστηκε και με άλλους μουσικούς, όπως ο ράπερ Tricky, οι Gorillaz και Lily Allen.

«Οι Specials ήταν ο ύμνος στην αναζωογόνηση της βρετανικής κουλτούρας από την μετανάστευση της Καραϊβικής», έγραψε στο Twitter ο τραγουδιστής Μπίλι Μπραγκ.

Το συγκρότημα ενώθηκε και πάλι πέρυσι για να βγάλει άλμπουμ με διασκευές των τραγουδιών διαμαρτυρίας που σημάδεψαν την πορεία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...