393
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 22 Νοεμβρίου, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο | via REUTERS

Le Soir: «Mερική ομολογία» της Εύας Καϊλή – είπε στον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 10:25
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 22 Νοεμβρίου, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο
|via REUTERS

Le Soir: «Mερική ομολογία» της Εύας Καϊλή – είπε στον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 10:25

Η βελγική εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack έδωσαν την Τρίτη νέα, δραματική τροπή στο σκέλος του Qatargate που αφορά την Εύα Καϊλή, καθώς αποκάλυψαν ότι κατά την ανάκρισή της, η ευρωβουλευτής παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει κάποια από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Η κυρία Καϊλή κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Χάρεν και την προσεχή Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, αναμένεται να κριθεί αν θα παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα ή θα αποφυλακιστεί υπό όρους ή χωρίς.

Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται η βελγική εφημερίδα Le Soir αλλά και η ιταλική La Repubblica, «η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», όπως ανάφερε ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φραντσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντζέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά περνούσαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το ίδιο έγγραφο που παρουσίασαν οι εφημερίδες.

Ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Πάντσερι συνελήφθη την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες και είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τους βέλγους ανακριτές.

Η αστυνομία σταμάτησε τον Τζόρτζι, σύζυγο της Καϊλή, λίγο αφότου έφυγε από το διαμέρισμά τους. «Τότε η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της, αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον Παντσέρι», καθώς και «δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατονομάζονται σε αυτήν την έρευνα» σημειώνει το περιοδικό Knack. Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται.

Οταν ζητήθηκε απάντηση, γράφει το Knack, ο βέλγος δικηγόρος της κυρίας Καϊλή έστειλε email στο περιοδικό το βράδυ της Δευτέρας: «Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Είμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες;» ανέφερε. Σημειώνεται επίσης πώς ο έλληνας δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε υποστηρίξει τις προηγούμενες μέρες ότι η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε για τα χρήματα στο σπίτι.

Παράλληλα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα «δείχνει» τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη δώρων από το Κατάρ, όπως αναφέρουν τα έγγραφα από την ποινική έρευνα που επικαλούνται οι εφημερίδες. Σημειώνεται επίσης ότι όταν ο σύζυγος της κυρίας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...