262
| GettyImages

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν: Η προκλητική ρητορική δεν βοηθάει κανέναν

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2022, 23:11
|GettyImages

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν: Η προκλητική ρητορική δεν βοηθάει κανέναν

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2022, 23:11

Την απογοήτευσή τους για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής σε βάρος της Ελλάδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star για την κλιμάκωση της ρητορικής και τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο διπλωματικών συμβούλων και στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Οι απειλές και η προκλητική ρητορική θα αυξήσουν μόνο την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της Αννας-Μαρίας Μπούρα, της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου και επικεφαλής συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε.

Ερντογάν: Καθίστε ήσυχοι – Μην τα βαζετε μαζί μας

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις απειλές περί βραδινής «απάντησης» στις «προκλήσεις» της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ερντογάν ανέφερε τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στην πόλη Μαρντίν:

«Σήμερα ή χθες στο Αιγαίο κάποιοι προκάλεσαν αναταραχή. Φυσικά οι δικοί μας έκαναν εκείνο που έπρεπε. Μην κάνετε τέτοια. Καθίστε ήσυχοι. Μην τα βαζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τσακωθούμε μαζί σας στο Αιγαίο.

Εμείς δεν θέλουμε φασαρίες στο Αιγαίο, αλλά είπα στους συνεργάτες μου ότι αν δεν κάθονται ήσυχα (οι Ελληνες), να κάνουν ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά θα σας έρθουμε μια νύχτα. Και μπορούμε να το κάνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...